USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

YÜZÜNÜ BATIYA DÖNMÜŞ VALİ…

26-10-2022

Batman için gece, gündüz sabah, akşam yılmadan yorulmadan, engel tanımadan, zaman mefhumu nedir demeden, çalışan ve çabalayan…

Tüm tepkilere ve tüm şikayetlere rağmen, bildiği doğru yoldan ayrılmayan, kararlı ve azimli bir vali, Ekrem Canalp.

Tembelliğe ve aylaklığa alışmış, çalışmamak için direnen ve tembellik yapan bürokratlarını adeta arkasından sürükleyerek çeken güçlü bir lokomotif.

Neymiş saat sabahın beş inde toplantı yapıyormuş, neymiş köylere ve özellikle ücra yerlere kadar onları yani bürokratları daire amirlerini peşinden sürüklüyormuş.

Köylere yaya ve dağ, tepe, dere demeden, yürütüyormuş, neymiş efendim şehirden getirttiği karavandan daire müdürlerine yediriyormuş, neymiş köylüler ile bir sofrada oturtuyormuş…

Tabi sizi gidi tembeller siz alışmışsınız, saat 10 veya 11 de makamınıza gitmeye, gittiğiniz makamda tavla oynayıp, dedikodu yaparken dışarıda bekleyen vatandaşa ise toplantı var deyip beklettiğinizi çok iyi biliyoruz…

Bundan böyle Halka ve devletinize çalışın, bunca yıl yaptığınız ve yattığınızın karşılığı olarak, zevkle saat beşte vali bey gibi kalkın ve hizmeti aksayan, köylülerin ayağına giderek, onların sofrasına oturun, köylülerimiz bürokratını ve daire müdürlerini kapılarında görsün.

Vali Canalp ın dediği gibi, gelişme ve kalkınma için, müreffeh devletler ve milletlerin seviyesine çıkmak için, daha çok çalışmalı ve daha erken uyanmalıyız.  

Dün DSİ 10. Bölge müdürlüğüne adeta çıkarma yapan valimiz, Batman’ın gelişmesi, gelişmesinin sağlıklı olması için Batman Çayı kenarından itibaren Batmanın Batıya olan yüzünü geliştirmek ve canlandırmak için önemli bir adım daha atmıştır.

Bu çalışmalarını üst düzey bürokratlar ve daire müdürleri her ne kadar takdir etmiyorlarsa bile sıradan vatandaşlar, iş dünyası ve yatırımcı kuruluşlar çok büyük takdirle karşılıyorlar. 

Sahil boyunca yapılacak sosyal tesisler ve yamaçların bacasız sanayi tesisleri ile canlanması, Batıya doğru gelişen bir Batmanında önünün açılmasına neden olacaktır.

Biran önce bu projelerin hayata geçirilmesi için tüm Batmanlılar Vali Canalp ı heyecanla beklemektedirler.

Yeni ve sağlıklı bir gelime, modern ve çağdaş bir yolla gelişme, trafik ve ağır tonajlı araçların şehir dışına çıkarılması, Batmanın sağlıklı bir şekilde gelişmesini sağlaması, deneyimli bir vali ile yüzünü medeniyete çevirmesi…

Gerçekten büyük bir nimet olan böyle çalışkan ve çağdaş modern düşünceye sahip bir vali ile çalışmak, Batman için beklenen ve özlenen bir sahip.

Batmanı bu güne kadar sahipsiz kent olarak tanımladığımız gerçeği bu günden sonra, bu makûs talihimizin değiştiğinin en büyük işareti, Vali Canalp olmuştur.  

Batman’ın sivil toplum örgütleri, çevrecileri, siyasileri, iş alemi, basın mensupları, yazar ve çizerleri, mühendis ve mimarları, kısacası tüm Batmanlılar bu çalışkan ve Fedakar valiye sahip çıkarak yanında yer almalılar…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?