USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

ZAM MI, GİZLİ ZAM MI?

06-06-2021

EPGİS'ten yapılan açıklamada "Akaryakıt Ürünlerinde ÖTV Düzenlemesi 01/06/2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere; Motorinde 23 KRŞ/LT Fiyat artışı gerçekleşmiş olup, artış mevcut uygulama olan EŞEL MOBİL Sistemi gereği ÖTV’den karşılandığından pompa fiyatlarına yansımayacaktır" denildi.

Tüketicilerin satın alma gücünü koruyabilmek için, ücretlerin enflasyondaki artışı dikkate alarak kendiliğinden ayarlanmasını mümkün kılan bir sistemdir.

Böylece çalışanların ücret artışları için sözleşmelerle güncelleme yapmak yerine, ücret artışları otomatiğe bağlanmaktadır.

Eşel Mobil sistemi Doğru yol partisi ile refah partisi koalisyonu kurulunca. Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın 1996 yılında başbakan olduğu zaman açıklamıştı.

O tarihlerde bütün fiyat artışları doların yükselmesi veya düşmesine göre fiyat artışları gerçekleştirilmişti.

Temel gıda maddelerine gelen zam oranında çalışanlara zam veriliyordu.

Tam da bu sebepten uygulamaları anlamak mümkün değil. Akaryakıta gelen zamlar iğneden ipliğe zam getirirken çalışanlar aynı oradan zam alamamaktadır.

Zam yapılıyor pompa fiyatlarına yansımıyor açıklaması, iyi de pompa fiyatlarına yansımaması vatandaşın cebine de yansımıyor manasına mı geliyor?

Vatandaş zamları o kadar sık yaşamaya başladılar ki; saatlik zam gelse bir süre konuşulur sonra da kabullenilir hale geldi.

Kabullenilmeyecek olsa ne değişecek?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?