USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

AKADEMİSYEN - ÖĞRENCİ PROTOKOLÜ TÖRENLE İMZALANDI

Batman Valiliği himayelerinde Batman Belediyesi, Batman Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ‘Akademisyen - Öğrenci Buluşmaları’ protokolü imzalanarak yenilendi.

AKADEMİSYEN - ÖĞRENCİ PROTOKOLÜ TÖRENLE İMZALANDI
31-05-2023 13:24
Google News

Protokol imza töreni, Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp'in katılımıyla TPAO Kristal Park tesislerinde gerçekleştirildi.

Protokol imza törenine Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp'in yanı sıra Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ve akademisyenler katıldı.

Protokol kapsamında Batman Üniversitesi'nde görevli akademisyenler geçen yıl olduğu gibi bu yıl da okullarda öğrencilerle buluşacak.

Yeni eğitim ve öğretim yılında gönüllülük esasına dayalı Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Batman Üniversitesi'nce belirlenen eğitim kurumlarında akademisyenler, iki ders saati boyunca eğitim faaliyeti yürütecek.

Protokolün amacı, okullarda öğrencilere ders kazanımlarına yönelik akademik bilgilerin paylaşımı, öğrencilere rehberlik edilerek rol model tanıtılması, tecrübelerin öğrencilerle paylaşılarak öğrencilerde farkındalık oluşturulması hedefleniyor.

Akademisyenler; bilim, sanat, felsefe, matematik, yapay zekâ, bilişim teknolojileri, psikoloji, spor, ekonomi, yabancı dil, milli ve manevi değerler, arkeoloji, tarih, meslek seçimi ve kariyer planlaması gibi konularda bilgi ve tecrübelerini öğrencilerle paylaşacak.

“EN ÖNEMLİ ŞEY EĞİTİMDİR”

İmza protokolünde konuşan Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, akademisyenlerin öğrencilerle buluşmasının öğrencilerin hayatlarına çok önemli değişiklikler katacağına dikkat çekerek: “Adını ne şekilde koyarsanız koyun, burada bulunan insanların anne ve babası köyde doğmuş ama bugün kendileri Batman Üniversitesi’nde akademisyen olarak görev yapıyorlar. Türkiye’de 2004 yılında Bakanlar Kurulu listesine baktığımız zaman görmüş olduğum harika bir manzara vardı. Bakanların neredeyse tamamı köyde doğmuş, ilkokulu köyde okumuş, bir kısmı da küçük esnaf çocuğu olarak şehirlerde dünyaya gelmiş insanlardı. Bir nesil içerisinde bunu yaptıran şey nedir? En önemli şey eğitimdir. Bugün Batman için de geçerli bu. Tüm Türkiye için de geçerli, dünyanın neresine giderseniz aynı şey geçerli. Sosyal popülasyon için insanların ellerindeki en önemli imkan eğitimdir. Eğitimle insanlar köylü iken kentli olabiliyor. Eğitimle insanlar cahil iken âlim olabiliyor. Eğitimle insanlar fakir iken zengin olabiliyor. Bir ortaokul öğrencisine, bir lise öğrencisine, bir üniversite mensubuna, ona 40 dakika boyunca akademisyen bakış açısıyla hitap ettiği zaman, dersleri anlattığınız zaman onun dünyası da vizyonu da bambaşka olur.

Sizlerin yapmış olduğu katkı aslında belki onların hayatları boyunca görebilecekleri en önemli katkılardan bir tanesidir. Kimse gidin şu okulda ders verin diye emir ve talimat vermedi size, sizler bunu bir görevin ifası olarak yapmadınız ya da yapmış olduğunuz bu görev karşılığı harcırah almadınız. Pek çoğunuz da kendi araçlarıyla kendi de masraf yapmak suretiyle bu işi yerine getirdi. Bana sorarsanız işin en kıymetli tarafı da burada. 7 bin 650 öğrencimizin dünyalarına girdiğiniz, onlara yepyeni hayaller kurmak için bambaşka imkanlar sunduğunuz için, bu işi gönülden yaptığınız için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Vali ve Belediye Başkan Vekili Canalp, emeği geçenlere teşekkür belgesi verdi.

Protokol ile geçen yıl; 8 profesör, 12 doçent, 21 doktor öğretim görevlisi üyesi, 10 öğretim görevlisi, 1 araştırma görevlisi ile 52 akademisyen öğrencilerle bir araya gelirken, akademisyenler 74 defa Batman merkez ve 5 ilçe öğrencileriyle bir araya geldi. 52 akademisyen tarafından 55 farklı okulda gerçekleştirilen 74 buluşma ile 7 bin 650 öğrenciye ulaşıldı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA