USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

BALPINAR ÇPL'YE ZİYARET

Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ve İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aydın, Balpınar Çok Programlı Anadolu Lisesini ziyaret ederek uygulamalı tarım eğitimi alan öğrencilerle bir araya geldiler. Ayrıca okulda verilen uygulamalı tarım eğitimi ile yapılacak çalışmaları değerlendirdiler.

BALPINAR ÇPL'YE ZİYARET
08-05-2024 21:36
08-05-2024 21:37
Google News

Balpınar Çok Programlı Anadolu Lisesini ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ve İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aydın, okulu ve uygulamalı tarım eğitimi verilen bölümleri gezip Okul Müdürü Osman Ara ve öğretmenlerden yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

Ziyaret sırasında okul bahçesinde tarım ürünleri yetiştiren öğrencilerle de bir araya gelen Kurtaran ve AYDIN, öğrencilerin yaptıkları çalışmaları dinlediler. Kurtaran, öğrencilere bu alanda alacakları eğitimin önemini anlatarak istihdam imkânları hakkında bilgi verdi. Aydın ise okulun mesleki uygulama alanında daha iyi bir imkâna kavuşturulması ve öğrencilere uygulamalı tarım ve hayvancılık eğitimi verilmesi için çalışmalar yapılacağını ifade etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, tarım ve hayvancılık mesleğinin her çağda değerini koruduğuna ve hem geçmişin hem de geleceğin meslekleri arasında yer aldığına dikkat çekti. İl Milli Eğitim Müdürümüz, öğrencilere tarım ve hayvancılık konusunda alacakları iyi bir eğitim ile akademik eğitim sonrası hiçbir zaman istihdam sorunu yaşamayacaklarını, dilerlerse kendi iş alanlarını dahi oluşturabileceklerini ve öğrencilik yıllarında gördükleri tarım ve hayvancılık eğitimi ile daha iyi bir gelir ve kazanca sahip olacaklarını vurguladı.

Ziyaret sırasında Müdür Kurtaran, Balpınar Çok Programlı Anadolu Lisesinin tarım ve hayvancılık eğitiminde öncü bir okul olma hedefinden bahsederek, bu tür uygulamalı eğitimlerin önemine ve yaygınlaştırılması gerektiğine dair bir vurgu yaptı. İl Milli Eğitim Müdürümüz, bu tür eğitimlerin öğrencilere sadece mesleki bilgi ve beceri kazandırmakla kalmadığını aynı zamanda girişimcilik ve problem çözme gibi becerilerini de geliştirmelerine yardımcı olduğunu ifade etti.

İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aydın ise uygulamalı tarım ve hayvancılık eğitiminin ortamını sürekli geliştirmek için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Tarım ve Orman Müdürü iş birliği ile sağlanabilecek ortam ve imkânların öğrencilerin eğitimine sunulması için çalışmalar yapılacağını ifade etti. Aydın, bu sayede öğrencilerin teorik bilgileri pratiğe dökme imkânı bularak sektöre daha donanımlı bir şekilde hazırlanabileceklerini belirtti.

Gerçekleşen ziyarette Mesleki Eğitimden Sorumlu Şube Müdürü Emrullah Aslan  ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden Ziraat Mühendisi Elif İsen eşlik ettiler.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?