USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

BATMAN ÜNİVERSİTESİNİN AKADEMİK KADROSU GÜÇLENMEYE DEVAM EDİYOR

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’in göreve gelmesinin ardından birçok konuda iyileşmenin sağlandığı Batman Üniversitesinde, akademisyen sayısı da hem nitelik hem de nicelik bakımından artmaya devam ediyor.

BATMAN ÜNİVERSİTESİNİN AKADEMİK KADROSU GÜÇLENMEYE DEVAM EDİYOR
15-03-2023 23:13
15-03-2023 23:15
Google News

Son veriler ışığındaki bilgilere göre, 2021 ile 2022 yılları arasında hem öğretim üyeleri hem de öğretim görevlilerinin sayısında önemli artış sağlandığı gözlemlendi. 2021 yılında profesör sayısı 38’den 41’e, doçent sayısı 43’ten 70’e, doktor öğretim üyesi sayısı 173’ten 193’e yükselirken öğretim görevlisi sayısı ise 118’den 137’ye yükseldi.

REKTÖR DEMİR “GELECEĞE YATIRIM YAPMA BİLİNCİYLE HAREKET EDİYOR, UZUN VADELİ PLANLAR YAPIYORUZ”

Kadro sayısındaki artış ile ilgili konuşan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Batman Üniversitesinin her geçen gün büyüyerek bulunduğu şehre ve bölgeye önemli katkılar sunmaya başladığını ifade etti. Akademik kadro sayısındaki artışın öğrencilerin başarı oranlarını da yükselttiğine dikkat çeken Rektör Demir “Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylanan Üniversitemiz Akademik Yükseltilme ve Atanma Kriterleri Yönergesi yayımlandı. Batman Üniversitesindeki her atama ve yükselme kanunlar, yönetmelikler ve yönergeler çerçevesinde belirlenen kriterlere uygun şekilde gerçekleştiriliyor. Batman Üniversitesi ailesine dâhil olan her personel, üniversitemizi daha iyi bir yere taşıma gayesindedir. Geleceğe yatırım yapma bilinciyle hareket ediyor, uzun vadeli planlar yapıyoruz. Bu da üniversitemizdeki eğitimin kalitesini önemli ölçüde artırıyor. Ülkemizin dört bir yanında mesleklerini en iyi şekilde icra edecek öğrencilerimiz, yaptığımız doğru hamlelerin sağlaması niteliğinde olacaklar. Öğrencilerimizin çağdaş standartlarda eğitim almaları adına fedakârlık gösteren tüm akademisyenlerimize teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA