USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

BATÜ’DE ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

Batman Üniversitesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle müzik ve şiir dinletisi etkinliği düzenlendi.

BATÜ’DE ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI
25-11-2022 20:08
25-11-2022 20:10
BATMAN
Google News

Batman Üniversitesi Batı Raman Yerleşkesi Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe Batman Valisi Ekrem Canalp’in eşi Dr. Ayten Canalp, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Batman Üniversitesi yöneticileri, akademik ve idari personel, Batman ilinde görev yapan öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan etkinlik, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’in günün anlam ve önemine binaen yaptığı konuşmayla devam etti. Sözlerine tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutlayarak başlayan Rektör Demir, 24 Kasım 1928 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti hükûmeti tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e verilen Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanını aldığı ve Atatürk’ün doğumunun 100. yıl dönümü olan 1981 yılından bu yana da ülkemizde her yıl 24 Kasım’ın Öğretmenler Günü olarak kutlandığını söyledi.

REKTÖR DEMİR: “KALKINMA, GELİŞME, DÖNÜŞÜM, İLERLEME GİBİ KAVRAMLARIN ALTINDAKİ İTİCİ ANA UNSUR EĞİTİMDİR”

İçerisinde bulunulan yüzyılda, sanayi toplumundan bilgi toplumuna geçilmesiyle beraber bilgi üretiminin hayatî önem kazandığını söyleyen Rektör Demir, kalkınma, gelişme, dönüşüm, ilerleme gibi kavramların altındaki itici ana unsurun eğitim olduğunu vurguladı. Araştıran, irdeleyen, sorgulayan ve öğrendiklerini kullanıp bilgi üretimine katkı sağlayan toplumların bilgi çağının etkin ve güçlü ülkeleri içerisinde yer alabileceğini belirten Rektör Demir, eğitimin bir ülkenin yalnızca mevcut durumunu değil, söz konusu o ülkenin geleceğini de yakinen ilgilendirdiğini kaydetti. Cumhuriyetin kurucusu, Başöğretmen, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün “Cumhuriyet; fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister. Yeni nesli bu nitelik ve kabiliyette yetiştirmek siz öğretmenlerin elindedir.” sözlerini aktaran Rektör Demir, Batman Üniversitesi olarak ilgili fakültelerimizde ülkesine ve milletine hizmet etmeyi gaye edinen öğretmen adayları yetiştirdiklerini ifade etti.

REKTÖR DEMİR: “ÜLKEMİZİN GELECEĞİ, YARINLARI VE UMUTLARI OLAN ÇOCUKLARIN HAYATLARINA DOKUNMAK İSTİYORUZ”

Batman Üniversitesinin seçkin akademik kadrosuyla Batman ilinde görev yapan öğretmenlerin mesleki gelişimlerine destek sunduklarını vurgulayan Rektör Demir, ilköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki öğrencilerinin de okullarına misafir olduklarını söyledi. Bu okul ziyaretlerindeki amaçlarından birinin de ülkemizin geleceği, yarınları ve umutları olan çocukların hayatlarına dokunmak olduğunun altını çizen Rektör Demir, ayrıca üniversite adayı öğrencilerin de Batman Üniversitesini sık sık ziyaret ettiklerini dile getirdi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türkiye Cumhuriyeti'ni gençlere bir başka ifadeyle yeni kuşaklara, yeni kuşakları da öğretmenlere emanet ettiğine dikkati çeken Rektör Demir, bu görev bilinciyle eğitimin her kademesinde aktif rol alan akademisyenlere ve öğretmenlere çalışkanlıkları, azimleri ve büyük fedakârlıkları dolayısıyla 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü bir fırsat bilerek tekrar teşekkür ettiğini belirtti.

Rektör Demir’in konuşmasının ardından eski öğrencileri ve mesai arkadaşları Rektör Demir’e sürpriz yaparak Öğretmenler Günü’nü kutladılar. 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı, Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından sunulan müzik dinletisi eşliğinde Fen-Edebiyat Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Zehra Görkem Duran Gültekin’in “öğretmen” temalı şiirleri okumasının ardından sona erdi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA