USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

BES’TEN EYT ÇIKIŞI

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Batman İl Temsilcisi Muhammed Zekeriya Özdil, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun 1 Ocak'ta hizmet borçlanmasına asgari ücretle gelen zam oranındaki artışın halen kamuoyu ile paylaşılmamasının, SGK emekçilerinin iş yükünü arttırırken nelere karşılaşacaklarının kaygıyla beklenmesine neden olduğunu belirtti.

BES’TEN EYT ÇIKIŞI
03-02-2023 22:52
24-02-2023 10:07
BATMAN
Google News

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Batman İl Temsilcisi Muhammed Zekeriya Özdil “Henüz düzenleme kamuoyu ile paylaşılmadan 1 Ocak’ta hizmet borçlanmasına asgari ücrete gelen zam oranında artış olacağını duyan mağdurlar sosyal güvenlik merkezlerinin önünde uzun kuyruklar oluşturmuş, borçlanma taleplerini gerçekleştirmişlerdir. Bu durum dahi SGK Emekçilerinin iş yükünü 2-3 kat artırırken, emeklilik taleplerinin başlaması ile beraber oluşacak iş yükünün nasıl olacağını, nelerle karşılaşılacağını hem SGK Emekçileri hem de talepte bulunan sigortalılar büyük bir kaygı ile beklemektedir.

Sosyal Güvenlik Kurumu yılda ortalama 400 bin civarında emeklilik işlemi gerçekleştirmektedir. Ancak Sn. Çalışma Bakanının açıklamasına göre EYT düzenlemesi ile 2,5 milyon kişinin bundan faydalanacağı açıklaması yapılmıştır. İlk başta açıklanan 5000 prim gün vaadinin değişmesiyle kapsamının ne olacağı da ayrı bir merak konusudur. Bu durumda oluşacak yoğunluğun mevcut personelle karşılanması çok büyük sıkıntılara neden olacaktır. Sürekli çıkarılan vergi ve prim aflarıyla beraber diğer işlerini de yetiştirmek için zaten gece gündüz demeden çalışan SGK Emekçisi artık yeter diyor” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA