USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

ÇİFTÇİLERE ‘SU VERİMLİLİĞİ’ EĞİTİMİ

Batman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürlüğü tarafından 'Su Verimliliği Seferberliği' kapsamında Balpınar Beldesinde 'çiftçilere ‘Su Verimliği’ eğitimi verildi.

ÇİFTÇİLERE ‘SU VERİMLİLİĞİ’ EĞİTİMİ
17-12-2023 01:00
17-12-2023 01:01
Google News

Balpınar Belediye Başkanlığı toplantı salonunda ‘Su Verimliliği Seferberliği’ ve ‘Binalarda Su Verimliliği’ konusunda neler yapılabileceği ve bireysel kullanımda su ayak izinin azaltılması hususunda dikkat edilmesi gereken konulara değinildi. Eğitim çalışmasında, su kaynaklarının önemi, bilinçli su kullanımı ve su tasarrufu konularında bilgilendirici sunumların yanı sıra su verimliliğine yönelik eğitici video gösterimleri yapıldı.

Ayrıca Sularda Tarımsal Faaliyetlerden Kaynaklanan Nitrat Kirliliğine dair bilgilendirmeler yapıldı. Toplantıda Batman'da 17'si yerüstü ve 7'si yeraltı olmak üzere 24 adet su numunesi alım noktalarımızın olduğu, 3 ayda bir alınan numunelerin İl Müdürlüğü Laboratuvarında analiz edilip sonuçların Bakanlığın ile paylaşıldığı dile getirildi.

Su kaynaklarının verimli kullanımı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla çiftçilere bilgilendirici broşür, afiş ve eğitici dokümanlar dağıtıldı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA