USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında ilimiz genelinde düzenlenen hikâye yazma, en iyi cümle/afiş ve sözlük tasarımı yarışmalarında dereceye giren öğrenciler, heyecanla beklenen törenle ödüllerini aldılar.

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ ÖDÜLLERİ VERİLDİ
02-05-2024 13:38
02-05-2024 13:41
Google News

Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binasında gerçekleştirilen ödül törenine İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Zübeyir Yılmaz, Şube Müdürü Akın Arı, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Törende İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yılmaz, öğrencilerin Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında hazırladıkları eserler hakkında bilgi aldı. Yılmaz, daha sonra heyecanı ve gururu gözlerinden okunan öğrencilere tebriklerini iletti ve bu anlamlı projede emeği geçen okul idaresi ve öğretmenlerine de müteşekkir olduğunu belirtti.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında yapılan çalışmalarda; Mehmet Akif İnan Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Melek Çelik ve Vakıfbank İlkokulu 2. sınıf öğrencisi Mirza Uludağ Hikâye Yarışmasında ödül aldılar.  Bağlar İlkokulu 2. Sınıf öğrencisi Mehmet Bingöl ve Hürriyet Ortaokulu 7. Sınıf öğrencisi Zehre Aslan ise En İyi Cümle / Afiş Yarışmasında ödül alırken Yavuz Selim Ortaokulu öğrencisi Aleyna Cengiz de Sözlük Tasarım Yarışması dalında ödül aldılar.         

Törene katılan öğretmen ve veliler, Dilimizin Zenginlikleri Projesi'nin Türkçenin korunması ve geliştirilmesi açısından büyük önem taşıdığını ve bu tür projelerin artarak devam etmesi gerektiğini vurguladılar. Öğrenciler ise yarışmalara katılmanın ve ödül kazanmanın mutluluğunu dile getirerek, Türkçe'ye olan sevgilerini ve bu dili korumak için üzerlerine düşen sorumluluğun farkında olduklarını ifade ettiler.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA