USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

EĞİTİM-SEN’DEN MOBBİNG İDDİASI

Eğitim-Sen Batman Şubesi, Batman’da Okul Müdürü olan A.E’nin, aynı okulda öğretmen olan U.Ö’ye mobbing uyguladığı iddiasıyla okul müdürünün görevden alınmasını istedi.

EĞİTİM-SEN’DEN MOBBİNG İDDİASI
17-11-2022 15:06
17-11-2022 15:07
BATMAN
Google News

Wğitim-Sen Batman Şubesi tarafından yapılan açıklamada, “Haksız ve hukuksuz uygulamaların olağan yönetim tarzı halini aldığı Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğünde liyakatsiz, yandaş-kayırmacı politikalarla korunan Kültür İlkokulu önceki dönem Müdürü A.E.’ın üyemiz U. Ö.’ye karşı uyguladığı baskı ve mobbing nedeniyle Batman 4. Asliye Hukuk Mahkemesinde üyemizin adına açmış olduğumuz manevi tazminat davasında mahkeme; davacının mobbing iddiasının yaklaşık ispat kurallarına göre ispatlandığı, davalı tarafından bir amir olarak yapılması gerekli uyarılar olarak nitelendirilen davranışlarda sınırın aşıldığı, denilerek, 3000 TL manevi tazminat yanında 3170 TL vekalet ücreti ve yargılama giderlerinin Kültür İlkokulunun eski müdürü A.E tarafından üyemiz U. Ö.’ye  ödenmesine karar verilmiştir. Bahsi geçen kararla, Kültür Ortaokulu eski okul müdürü olup halen TOKİ Kazım Karabekir İlk Okulunda Okul Müdürlüğü görevini yürüten A.E.’nın Kültür İlkokulu müdürü olduğu dönemde görevini kötüye kullanarak üyemiz U.Ö.’ye karşı mobbing uyguladığı yüksek mahkemenin kesin kararıyla tescillenmiştir” dedi.

“OKUL MÜDÜRÜNE ÖDÜL GİBİ CEZA”

Açıklamanın devamında, “Yukarıda bahsini ettiğimiz mahkeme kararında yargılama konusu yapmış olduğumuz fiiller nedeniyle üyemizin şikayeti üzerine, Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yanlı şekilde yürütülen idari soruşturma sonucunda bahse konu kişi ödüllendirilerek, Kültür İlkokulundaki Müdürlüğündeki görevinden alınıp koşulları daha iyi bir okul olan TOKİ Kazım Karabekir İlkokuluna Okul Müdürü olarak atanmıştır. Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine açık çağrımızdır. Bu kişi hakkında devam eden adli soruşturma selameti için öncellikle Okul Müdürlüğü görevinden alınıp, DMK 137. Md. Gereği görevden uzaklaştırmanız gerekmektedir. Bu hususta gerekli duyarlılık gelişmezse sürecin takipçisi olup, bu kişiyi koruyan ve görevde tutmaya devam eden kişiler hakkında zamanı geldiğinde gerekli hukuki girişimlerde bulunacağımızın bilinmesini istiyoruz” denildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA