USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

“ENGELLİ İSTİHDAMINDA BATMAN TÜRKİYE’NİN BİRİNCİSİ”

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, Batman Türkiye’de 81 vilayetin içerisinde 70. sıradaydı. İki aylık çalışma sonrasında Batman Türkiye’nin 1. olduğun ifade etti.

“ENGELLİ İSTİHDAMINDA BATMAN TÜRKİYE’NİN BİRİNCİSİ”
05-12-2023 15:32
Google News

Yürütülen çalışmalar neticesinde engelli istihdamında Batman’ın Türkiye’de birinci olduğunu ifade eden Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp “Engellilerin hem devlette istihdamı söz konusu hem de belli kişiden daha fazla insan çalıştıran şirketler belli oranda engelli de çalıştırma zorunluluğu var. Batmanımızda biz bir çalışma yaptık.

Özel sektörde de bu şekilde kişilerin istihdam yükümlülüğü olup da istihdam etmemiş olan şirketleri teker teker ziyaret ettik. Bu ziyaretleri yapmadan önce Batman Türkiye’de 81 vilayetin içerisinde 70. sıradaydı. Ama iki aylık çalışma sonrasında şuanda engelli istihdamında Batman Türkiye’nin 1. oldu. Bu da şunu gösteriyor: Yani bir şeyi sahiplendiğiniz zaman engelli istihdamı da söz konusu dahil olmak üzere her konudan sonuç almak mümkün oluyor. Sizi iki aylık bir sürede de çok kolay 70. sıradan 1. sıraya getirebiliyor” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA