USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

EŞ BAŞKAN ADAYLARINA GÖRKEMLİ KARŞILAMA

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Batman İl Örgütü, 31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimlerde aday göstereceği eş başkanlarını görkemli bir şölenle halka tanıttı.

EŞ BAŞKAN ADAYLARINA GÖRKEMLİ KARŞILAMA
07-02-2024 16:06
07-02-2024 16:08
Google News

Adaylar partililer tarafından Kıra Dağı’nda karşılandı. Kıra dağına gelen yüzlerce kişi eş başkan adaylarını karşıladı. Eş başkan adaylarının karşılanmasından sonra yüzlerce araçlık konvoyla Şehir Turu yapıldı. Ardından Belediye Eş Başkan Adayları Mehdi Öztüzün ve Gülistan Sönük, ilçe ve belde adaylarıyla beraber seçim otobüsü üstünde parti binası önünde partililere seslendiler.

Burada partililere seslenen Belediye eş başkan adayı Av. Mehdi Öztüzün “Biz üç dille belediyeyi yöneteceğiz.  Arap, Türk ve Kürt arkadaşlarımız var. Biz bu yeni yaşamı beraber inşa edeceğiz. Değerli halkımız, değerli Batman halkı, bizler demokratik ulus felsefesiyle halkların beraber yaşamını inşa etmeye geldik.  Ben Kürt sorunu demiyorum, Kürt-Türk ilişkileri yara aldı. Emperiyal güçlerin bu halklar üzerine, Kürdü-Türk’ü birbirine düşmanlaştırmak üzerine oynanan oyunları boşa çıkaran bir güç var. Bu ülke Kürdü Türk’ü ve Arabıyla bir birimize mecburuz. Elin okyanus ötesindeki planlarına biz hayır diyeceğiz. Biz bir seçim partisi değiliz, biz çözüm partisiyiz. Bizim bir derdimiz var; yoksul halk çocukları ölüyor. Yoksul halkımız, ülkenin yüzde 95’i birbirine düşmanlaştırılıyor.  Biz kutuplaşma siyasetine de karşı durarak geldik. Bizim kimseyle kavga değil, bizim inşa etme derdimiz var. Bu inşayı yaparken de tüm kurumlarla, tüm oluşumlarla ortaklaşmaya hazırız. Bugün bu ülke dışında bizim yaşama şansımız yok. Bu ülkeyi ya beraberce cennete çeviririz, ya da herkes kaybedecek” dedi.

Belediye eş başkan adayı Gülistan Sönük ise “Biz beraberce bir seçim süreci atlattık. Bu seçim dünya siyaseti tarihinde bir örnek oldu.  Biz tüm dünyaya demokrasi ve birlik-beraberlik dersi veriyoruz. Siz çok değerli ve kıymetlisiniz. Biz sizin için ne yaparsak biliyoruz ki eksik kalacak. Ama biz burada söz veriyoruz ki, bizim amacımız sizlere layık olmak” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA