USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

ETİK EĞİTİMİ SEMİNERLERİ BAŞLADI

Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, ilimizde görev yapan eğitim yöneticilerine yönelik başlayan Etik Eğitim Seminerini ziyaret ederek seminer hakkında görevlilerden bilgi aldı.

ETİK EĞİTİMİ SEMİNERLERİ BAŞLADI
08-05-2024 14:56
08-05-2024 15:00
Google News

2 Mayıs'ta başlayan ve yaklaşık bir ay sürecek olan Etik Eğitim Seminerleri, ilimiz genelinde görev yapan tüm eğitim kurumları müdür ve müdür yardımcılarını kapsamaktadır. İl merkezinde devam eden Etik Eğitim Seminerleri, il merkezi bittikten sonra ilçedeki eğitim kurum yöneticileriyle devam edecektir.

Eğitim Müfettişleri Başkan Yardımcısı Fethullah Gürbüz'ün verdiği Etik Eğitim Seminerinin amacı; kamuda çalışan yöneticilerin, kamu hizmetini verirken uyulması gereken etik kuralları kavratmak ve etik kurallara uygun davranış geliştirmelerine katkı sağlamaktır.

Etik Eğitim Seminerine katılan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran "Eğitim, sadece bilgi ve beceri aktarmaktan öte, ahlaki değerlerin de kazandırılmasıyla tamamlanır. Bu değerler, geleceğin nesillerini inşa etmede olmazsa olmazdır" diyerek sözlerine başladı.

Eğitimcilerin, toplumun öncüleri ve rehberleri olduklarını hatırlatan İl Milli Eğitim Müdürü Kurtaran "Yaptığımız her işte vicdanımızı ve ahlakımızı kullanmalıyız. Herkesin vicdani bir mevzuatı var. Aslında bizde etik dediğimiz şey vicdandır ve ahlaktır. Eğitimciler olarak, bu değerleri öğrencilerimize de aşılamalıyız" şeklinde konuştu.

Etik davranmanın sadece yasalara uymaktan ibaret olmadığını da vurgulayan Müdür Kurtaran "Etik davranmak, vicdanımızın sesini dinlemek ve her zaman doğru olanı yapmaktır. Birçok ahlaki kusurun ceza kanununda ve mevzuatta yeri olmayabilir. Ama toplum nezdinde ayıplanır. İnsan gayri ahlaki bir davranış sergiler ve kimse görmezse bile o insan vicdanıyla baş başa kaldığında kendi kendisini ayıplar" dedi.

Müdür Kurtaran "Zaman zaman ahlaki kurallar ihlal ediliyor, bir yerde ahlak bitince geride değer de kalmaz. Ben tüm öğretmen ve yönetici arkadaşlarımızın alacağı etik eğitim seminerinin hayırlı olmasını diliyorum. Bu eğitimi veren Eğitim Müfettişleri Başkan Yardımcımız Fethullah Bey'e de teşekkür ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?