USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

HDP Adayları halka tanıtıldı

Biz'ler Meclise" sloganıyla seçimlere girecek olan HDP'nin Batman Milletvekili adayları Ali Atalan, Saadet Becerikli, Ayşe Acar Başaran ve Hasan Yağız önceki gün Bardakçılar Dinleme Tesisi’nde karşılandı.

HDP Adayları halka tanıtıldı
12-04-2015 18:22
Google News

Adayları karşılamaya gelenler arasında HDP Batman Milletvekili Ayla Akat, HDP'den listeye giremeyen aday adayları, Batman Belediyesi eş başkanları ve sivil toplum örgütü temsilcileri de yer aldı. Yapılan selamlamanın ardından konuşan HDP Batman 1. Sıra Milletvekili Adayı Ali Atalan, Kürt halkı ve Batman halkı tarihinde nasıl mücadelesini kararlı ve onurlu bir şekilde buraya kadar getirdiyse, 7 Haziran seçimlerinde de bu duruşunu sürdürerek tarihini tayin edeceğini söyledi. Batman halkının bu bilinç ile seçimleri Serhildan Ruhuyla yöneteceğini söyleyen Atalan, bu süreçte provokasyonlara gelmeden başarılı bir şekilde geçireceklerini kaydetti. 2. Sıra Milletvekili Adayı Saadet Becerikli de halkların önünde engel olarak konulan barajı, 7 Haziran'da yıkacaklarını dile getirdi. Becerikli, bu güne kadar Kürt halkının verdiği mücadeleyi seçimler ile elde edecekleri zafer ile taçlandıracaklarını ifade etti. 

YAĞMUR ALTINDA HALAY ÇEKTİLER

Bardakçılar Dinlenme Tesisi’nde büyük bir kalabalık ile karşılanan Halkların Demokratik Partisi Batman Milletvekili Adayları yüzlerce araçlık konvoy ile şehir turu attıktan sonra parti binası önüne geldi. Parti binası önünde milletvekili adaylarına büyük bir ilgi gösterilirken, Milletvekili aday listesine giremeyen aday adayları, burada seçim otobüsünün üzerine çıkıp, halkı selamladı ve birlik, beraberlik mesajı verdi. Tek tek anons edilen adaylar, seçim otobüsünün üzerine çıkarak halkı selamladı.  3. Sıra Milletvekili Adayı Ayşe Acar Başaran ile 4. Sıra Milletvekili Adayı Hasan Yağız, konuşma yapacakları sırada yağmurun bastırmasıyla konuşmalarını kısa tuttu. Yağan şiddetli yağmura rağmen meydanı dolduran kalabalık kitle HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata'nın konuşmasını dinledi. Seçimlerde tüm güçleriyle çalışacaklarını söyleyen Akat Ata, herkesi seçim çalışmalarına aktif bir şekilde katılması ve seçimi güçlü bir şekilde geçirmeye çağırdı.  Yapılan konuşmaların ardından Akat ve HDP'li adaylar seçim otobüsünden inerek yağan şiddetli yağmura aldırış etmeden halk ile birlikte halay çekti.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA