USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

İLİMİZDEN TÜBİTAK'TA BÜYÜK BAŞARI

55. TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda ilimiz, 41 projeyle Van Bölge Finaline katılarak bölge finaline en çok proje gönderen il olarak 1. sırada, Türkiye genelinde de 6. sırada yer alarak önemli bir başarıya imza attı.

İLİMİZDEN TÜBİTAK'TA BÜYÜK BAŞARI
23-02-2024 13:32
BATMAN
Google News

Bu yıl 55. kez düzenlenen TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'na Türkiye genelinde 23.066 proje başvurusu yapıldı. Batman ilimiz, lise öğrencileri tarafından hazırlanan 613 proje ile Türkiye'de en çok proje başvurusu yapan 11. il oldu.

Ön değerlendirme sonuçlarına göre, Batman'dan 41 proje Van Bölge Finali'ne kabul edildi. Bu sonuç ile ilimiz, bölge finaline en çok proje gönderen il olarak 1. sırada, Türkiye genelinde de 6. sırada yer alarak önemli bir başarıya imza attı.

Batman'ın bölge finaline en çok proje gönderen birinci il olmasını ve Türkiye genelinde altıncı olmasının önemine değinen İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran; bu başarıda emeği geçen öğrenci, öğretmen ve yöneticileri tebrik etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, proje tabanlı eğitim anlayışının öğrencilerin eğitimdeki ufkunu genişleteceğini belirtti. Ayrıca, bu anlayışın ortaöğretime devam eden öğrencilerin temel ve sosyal bilim alanlarında çalışmalar yapmasını teşvik etmeyi amaçladığını söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Kurtaran, TÜBİTAK'ın her yıl Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması düzenlediğini geçen sene bölgede bu kapsamda ikinci olduğumuzu, Vali Ekrem Canalp tarafından hayata geçirilen Eğitimde Başarıyı Artırma Projesi (EBAP) ile birlikte başarı grafiğinin artığını ve böylece bu yıl Batman'ın 613 proje ile başvuruda bulunup birinci olduğunu ifade etti. Öğrencilerin, öğretmenleri eşliğinde hazırladıkları projelerle bölge finaline en çok proje gönderen il olma başarısını gösterdiklerini belirtti ve bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Kurtaran "Bu yarışma, öğrencilerimizin bilimsel düşünme ve araştırma becerilerini geliştirmek, onları bilimsel yöntemlerle sorunları çözmeye teşvik etmek amacıyla düzenlenmektedir. Öğrencilerimiz, projelerini hazırlarken bilimsel yöntemleri kullanmayı öğreniyorlar ve bu da onların bilimsel düşünme becerilerini geliştirmelerine yardımcı oluyor" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA