USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

“Mecliste söyleyecek sözümüz var”

Hür Dava Partisi’nin (Hüda Par) bağımsız adaylar ile gideceği 7 Haziran 2015 Milletvekili Seçimleri için çalışmalar başlatıldı.

“Mecliste söyleyecek sözümüz var”
09-04-2015 17:55
Google News

Hüda Par’ın desteklediği Bağımsız Milletvekili Adayı Dr. Aydın Gök, yerel ve ulusal basın mensupları ile bir araya geldi. ‘Hür Adaylar‘ olarak Türkiye için, Kürdistan için mecliste söyleyecek sözümüz var, diyen Dr. Aydın Gök: “Şüphesiz doğru siyaset ve gerçek adalet anlayışının hâkim olabilmesi için iktidar olmak gerekir. Bu ise süresini kimsenin tahmin edemeyeceği bir süreci gerektirir. Hak ve adaletin, iktidar olma sürecinin birinci basamağı ise öncelikle etkili bir muhalefettir. Biz ‘Hür Adaylar’ olarak İslami bir muhalefet için, mecliste söyleyecek sözümüz var, diyoruz” dedi. 

“İNŞALLAH SEÇİM SÜRECİ SAKİN VE HUZURLU BİR ORTAMDA GEÇER”

7 Haziran 2015 Milletvekilliği seçimlerine bağımsız aday olarak giren ve Hür Dava Partisi tarafından da desteklenen Dr. Aydın Gök, basın mensupları ile bir araya geldiği toplantıda, Kürt meselesi ne Devletin ulusal veya milli menfaatlerine ne de örgüt çıkarlarına kurban edilmeyecek kadar önemli bir mesele olduğunu söyledi. Konuşmasının devamında Gök: “Kemalist sistemin, 90 yıllık inkâr, ihmal ve asimilasyon politikalarının sonucu olan Kürt meselesinin sebep olduğu ve yaklaşık 40 yıldır devam eden bir çatışma var. Ve bu çatışmanın en büyük mağduru Müslüman Kürt halkı oldu. Müslüman Kürt halkının en büyük mağduru olduğu Kürt meselesi ne Devletin ulusal veya milli menfaatlerine ne de örgüt çıkarlarına kurban edilmeyecek kadar önemli bir meseledir. Bu meseleden oy devşirme adına yerine göre Kürt meselesi yoktur diye inkâr etmek ve ardından da bu meseleyi biz çözeceğiz demek samimiyet değildir. Aynı şekilde Kürt meselesini örgüt çıkarlarına kurban etmek veya Kürtlerin özgürlüğünü, bir şahsın özgürlüğü şartına bağlamak da doğru değildir. Kürt meselesinin adilane ve kardeşçe çözümü; boş vaatlerle değil, adaletin kaynağı ve kardeşliğin çimentosu olan İslam kardeşliğiyle mümkündür. Bu arada, çatışmaların nihai olarak durması, gerçek ve kalıcı barışın sağlanabilmesi için en önemli basamak ise ‘ Kürtlerin kendi iç barışıdır.’ Biz ‘Hür Adaylar ‘ olarak Türkiye için, Kürdistan için mecliste söyleyecek sözümüz var, diyoruz” ifadelerinde bulundu. 

“ZENGİN ÇOK ZENGİN FAKİR İSE ÇOK FAKİR”

Sosyal devlet olmanın temel şartlarından biri de toplumu ve bireyleri yoksulluktan kurtararak, insanın onuruyla yaşayabileceği şartları hazırlamak olduğunu belirten Gök: “Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri de gelir dağılımındaki adaletsizliktir. Zenginin çok zengin fakirin ise çok fakir olduğu bir ülkeyiz. Yılların ihmaliyle siyasi ve kültürel yönden mağdur olduğu gibi iktisadi yönden de mağdur edilmiş olan Kürdistan’a pozitif ayırımcılık yapılıp, devlet destekli yatırım ve istihdam sağlanmalıdır. % 23’lük işsizlik oranıyla ilk sıralarda olması Batman’ın sahipsizliğinin en bariz göstergesidir. Ekonomik destekte pozitif ayırımcılık yapılması gereken Batman’ımızda, işe alınanların da işlerine boş bahanelerle son veriliyor. Ve bu konuda biri maliye bakanı olmak üzere hiçbir milletvekilimizden ciddi bir destek gelmiyor. Sonuç olarak % 10’luk zulüm barajı engeli sebebiyle partimiz ‘Hür Adaylar’ blok ismiyle seçimlere bağımsız adaylarla seçime girme kararı aldı. Şahsımı da Batman Bağımsız Milletvekili Adayı olarak uygun gördüler. İnşaallah seçim süreci ve seçim günü sakin ve huzurlu bir ortamda geçer. Bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Ve herkes üzerine düşeni yapmalıdır, diyorum” dedi. | Hüseyin Sakar

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA