USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

NECAT NASIROĞLU’NA ÖZEL ANMA

Vali Hulusi Şahin Batman Üniversitesi tarafından Batmanlı İş Adamı ve Batman Üniversitesi Kurucularından olan Merhum Necat Nasıroğlu için düzenlenen anma programına katıldı.

NECAT NASIROĞLU’NA ÖZEL ANMA
13-02-2019 17:31
Google News

Batman Üniversitesi Merkez Kampüsü konferans salonunda düzenlenen anma programına Vali Şahin’in yanı sıra Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Batman Eski Milletvekilleri Ataullah Hamidi, Nezir Nasıroğlu, Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Fikret Orman, Nasıroğlu ailesi ve çok sayıda davetli katıldı.
Okunan Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başlayan program, Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş ve Vali Hulusi Şahin’in konuşmaları ile devam etti.
Necat Nasıroğlu’nun, toplumun gelişmesi ve milletin ufkunun gelişmesi hususunda hayatını vakfeden önemli bir şahsiyet olduğunu ifade eden Vali Şahin “Ben Necat Nasıroğlu’nun eserlerini ve ektiği tohumların yeşermesini burada çok rahat bir şekilde görebiliyorum.  Necat Nasıroğlu Batman’da, çalışalım birer fabrika kuralım ve insanlara ekmek verelim” idealini oluşturmuş ve başarmıştır. Biz bugün bunun sonuçlarını görüyoruz.  Bu şehirde 20 bin kişi tekstilden ekmek yiyor, 170 adet irili ufaklı tekstil atölyesi var. Bu ruhun oluşmasında başta merhum Necat Nasıroğlu olmak üzere herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Bu şehir bu gün 450 bin kişilik bir büyük şehir ise, çalışan ve üreten bir şehir ise emek veren bu insanlara borçluyuz. Bu duygunun ve tavrın devam etmesi gerekiyor. Bir insan ölür, fakat idealleri yaşıyorsa, bu çok önemlidir.  Necat Nasıroğlu’nu yaşatmak istiyorsak onun ideallerini ve Batman sevgisini hepimiz içimizde yaşatmalıyız” diye konuştu.
Konuşmaların ardından program, Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Fikret Orman’ın, Necat Nasıroğlu’na dair anılarını ve duygularını anlatması ile sona erdi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA