USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

REKTÖR DEMİR, ÖĞRENCİLERE TECRÜBELERİNİ ANLATTI

Batman Üniversitesi öğrencilerinin yanı sıra üniversite adayı öğrencilerle de sık sık bir araya gelen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ‘Tecrübeden Öğreniyoruz’ etkinliği kapsamında Batman Final Okulları öğrencileriyle buluştu.

REKTÖR DEMİR, ÖĞRENCİLERE TECRÜBELERİNİ ANLATTI
07-01-2023 14:54
07-01-2023 14:55
BATMAN
Google News

Batman Final Okulları Konferans Salonunda düzenlenen etkinlikte, ilkokuldan başlayarak akademisyenlik ve Rektörlük süreçlerindeki tecrübelerini anlatan Rektör Demir, öğrencilerden yoğun ilgi gördü.

REKTÖR DEMİR “ÇALIŞMAKTAN BAŞKA BİR YOL BİLMİYORUM”

İnsanın her dönem farklı zorluklarla karşılaşabileceğini belirten Rektör Demir, bu zorlukları aşabilmek için fedakârlık gösterilmesi gerektiğini vurguladı. İnsanı başarıya götüren yoldaki temel üç ölçütün “çalışmak, çalışmak ve yine çalışmak…” olduğunun altını çizen Rektör Demir, çalışmaktan başka bir yol bilmediğini çünkü çalışmayı ibadet sayan bir babanın evladı olarak yetiştiğini ve babasının bu hayat tarzının ailenin bütün bireylerine yansıdığının altını çizdi. Yaşanılan imkânsızlıkların doğurduğu eksikliklerde devletimizin her an arkamızda olduğunu söyleyen Rektör Demir, imkânsızlıklar karşısında ailesinin yetemediği, yetişemediği yerlerde devletin imkânlarının devreye girdiğini ifade etti.

REKTÖR DEMİR “BİR YAVRUMUZUN HAYATINA DOKUNARAK GELECEĞE DAİR UMUT OLABİLDİĞİMİZDE, AMACIMA ADIM ADIM ULAŞTIĞIMA İNANIYOR VE ŞÜKREDİYORUM”

Rektörlük görevindeki işleyişten ve üniversitemizden bahseden Rektör Demir “Çalışarak gerçekleştirdiğim her bir projede, faaliyette bilhassa Rektörlük sürecimde bir evladımızın sorununu çözdüğümüzde, bir yavrumuzun hayatına dokunarak geleceğe dair umut olabildiğimizde, onların gözündeki mutluluğu ve güveni gördüğümüzde amacıma adım adım ulaştığıma inanıyor ve şükrediyorum. 2021 yılı şubat ayından itibaren de Rektörlük görevini yürütmekteyim. Rektörlük ve dolayısıyla yöneticilik dışarıdan bakıldığında çok kolay gibi görünebilir ancak üniversitemizin yaklaşık 17 bin öğrencisi ve bine yakın personeli var. Şehir merkezinde iki ve ilçelerde de üç tane olmak üzere 5 kampüsü var. Bu kampüs alanlarındaki yol, su, aydınlanma vb. işlemlerden tutun da eğitim-öğretim, akademik ve idari işleyiş gibi pek çok kalemde sorumluluk sahibiyim. Tüm bu sistemi adil ve düzenli bir şekilde yürütmek, bunun yüklediği sorumluluk gerçekten hiç ama hiç kolay değil” dedi.

Etkinlik, Rektör Demir’in öğrencilerden gelen soruları cevaplamasının ardından hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA