USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

ŞAHİN “GÖRÜŞMELER OLUMLU YÖNDE”

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin ittifak görüşmeleri ile ilgili kesinleşmiş bir kararın olmadığını, görüşmelerin olumlu yönde devam ettiğini belirtti.

ŞAHİN “GÖRÜŞMELER OLUMLU YÖNDE”
13-03-2023 17:02
13-03-2023 17:03
Google News

HÜDA PAR’ın Cumhur İttifakına katılımıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin Cumhurbaşkanı adayları arasından mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ı desteklediklerini ancak ittifak görüşmeleri ile ilgili kesinleşmiş bir kararın olmadığını, görüşmelerin olumlu yönde olduğunu ve devam ettiğini belirtti.

Başkan Şahin yaptığı açıklamada “Genel Başkanımız Divan toplantısından sonra Cumhurbaşkanı adayları arasından mevcut Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’ı desteklediklerini beyan ettiler. Fakat ittifak çalışmaları ile ilgili daha durumların netleşmediğini, daha görüşmelerin devam ettiğini söylediler. Bugün Ankara’da Ak Parti ile ilgili Genel Başkan Yardımcısı Numan Bey bir heyetle HÜDA PAR genel merkezini ziyaret edecekler. Yetkililerimizle bir görüşme yapacaklar. Orada da bazı açıklamalarda bulunulacak. Dolayısıyla şu anki mevcut Cumhurbaşkanı adayları arasında HÜDA PAR’ın mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ı destekleyeceğini ancak ittifak görüşmeleri ile ilgili kesinleşmiş bir kararın olmadığını, görüşmelerin olumlu yönde olduğunu ve devam ettiğini açıklamasını yapabiliriz” dedi.

“YAPICI BİR DİL VE ÜSLUP KULLANALIM”

Siyasi parti yöneticilerinin sözlerinde yapıcı bir üslup kullanmalarını isteyen Başkan Şahin “Yetkililerimizin de sık sık vurguladıkları gibi Türkiye halkı bir seçime giriyor, bir savaşa değil. Özellikle bu seçim sürecinde siyasi parti yöneticilerinin, sözlerinin yapıcı bir dil ve üslup kullanmaları gerekir. Birbirlerini rencide etmemeleri, varsa hakikaten Türkiye halkına, Türkiye kamuoyuna sunmak istedikleri, bu ülke insanına neler verebilirim? Nasıl bir katkıda bulunabilirim? Ülkenin gidişatını olumlu yönde nasıl etkileyebilirim? gibi projelerle konuşması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

“SEÇİM ÜLKEYE BİR KATKI SUNMA YARIŞI OMALI”

HÜDA PAR’ın bütünleştirici, birleştirici bir duruş sergilediğini vurgulayan Başkan

Şahin; “İlkesel olarak meseleye böyle bakıyoruz, böyle konuşuyoruz, böyle değerlendiriyoruz. Gerçekten mevcut siyasi partiler arasında şu ana kadar HÜDA PAR yetkilileri farklı bir duruş sergilediler. Bütünleştirici, birleştirici, birebirlerinin kişilik haklarına saygılı bir duruş sergilediler elhamdülillah. Öyle bir dil kullandılar, öyle bir üslup kullandılar. Bunun aksini yapmıyoruz ve diğer partililerden de bunun aksini yapmamalarını öneriyoruz.  Seçim bir proje rekabet yarışı olmalı, ülkeye bir katkı sunma yarışı olmalı biz meseleye böyle bakıyoruz. Seçimlerin halkımıza, ülkemize, memleketimize hayırlar getirmesini diliyoruz” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA