USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

VALİ CANALP’TAN 18 MART MESAJI

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü mesajı yayımladı.

VALİ CANALP’TAN 18 MART MESAJI
18-03-2023 00:38
18-03-2023 00:39
BATMAN
Google News

Milli bağımsızlık mücadelemizin, milletimizin azminin ve inancının en büyük örneği olan Çanakkale Zaferi, tarihte eşine az rastlanır bir kahramanlık destanı olduğunu belirten Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp “Bu destan öyle bir inanç, öyle bir ruhla yazılmıştır ki, sadece donanım üstünlüğünün ve sayısal gücün, savaşı kazanmada tek başına yeterli olamayacağını dünyaya kanıtlamıştır.

Aziz şehitlerimizin kanlarıyla suladıkları ve bizlere emanet ettikleri bu toprakları bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da muhafaza etmek, en kutsal görevimizdir. Bizlere bu büyük zaferin gururunu yaşatan şehitlerimizi asla unutmadan, birlik ve beraberliğimizin ehemmiyetini idrak ederek, yeni nesillere bu bilinci aktarmayı bir borç bilmeliyiz.

Asil milletimizin, Çanakkale Zaferi ve Kurtuluş Savaşı sürecinde gösterdiği birlik, beraberlik ve dayanışma örneğinin bugün de yurdumuzun 10 ilinde büyük yıkımlara sebep olan deprem afetinde dünyaya örnek olacak bir şekilde sergilediğine tanık olmaktayız. Bu vesile ile depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, Çanakkale Zaferi’nin 108. yıl dönümünü yürekten kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanımızın ve milletimizin ebedî varlığı ile devletimizin bölünmez bütünlüğü uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet, saygı ve şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun” ifadelerini kullandı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA