USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

“YASAKLARLA HER BİRLİKTE MÜCADELE EDECEĞİZ”

Batman Yeni Sahne de gösterimi gerçekleştirilen 'Kral ve Travis' oyununu izlemeye giden Belediye Eşbaşkan adayı Gülistan Sönük “Kürt sanatına yapılan baskı ve yasakları kabul etmemiz mümkün değildir, bu yasakları büyük bir öfkeyle kınıyoruz. Kürtler dillerini, sanatlarını, kimliklerini yasaklayanları, oylarıyla ve mücadeleleriyle yasaklayacaklarından eminiz” dedi.

“YASAKLARLA HER BİRLİKTE MÜCADELE EDECEĞİZ”
14-03-2024 15:42
14-03-2024 15:46
Google News

DEM Parti Batman İl Örgütü Gaziantep, Ağrı ve İstanbul'da yasaklanan 'Kral ve Travis' Kürtçe tiyatro oyununu izleyip, desteklerini yinelediler. DEM Parti Batman Milletvekilli Zeynep Oduncu, Êlih Belediyesi Eşbaşkan adayı Gülistan Sönük ile DEM Parti İl Örgütleri ve çok sayıda seyircinin katılımıyla 'Kraş ve Travis' perdesini açtı. Salonu dolduran seyircinin büyük heyecanla izledikleri tiyatro gösterimde sıcak ve samimi diyaloglar yaşandı. Uzun süre ayakta alkışlanan 'Kral ve Travis' oyuncuların teşekkürü ve Eşbaşkan Adayı Sönük'ün konuşmasıyla gösterimi sonlandı.

“HALKLARIMIZIN EŞLİĞİNDE YASAKLARLA MÜCADELEMİZ SÜRECEKTİR”

'Kral ve Travis' tiyatro gösterimine seyircinin katılımı oldukça yoğundu. Oyun bitiminde söz alan DEM Parti Batman Belediye Eşbaşkan Adayı Gülistan Sönük yaptığı konuşmada yönetimi devraldıktan sonra, Kürtçe diline ve sanatına yönelik projelerini, kültür sanat alanında ki çalışmalarından bahsederek 'Kral ve Travis' ekibine teşekkür etti.

Oyun bitiminde Belediye Eşbaşkan Adayı Sönük; verdiği demeçte “Kürt sanatına diline ve edebiyatında olan baskıyı inkarı hep birlikte görüyoruz ve bu yasaklarla bütünüyle mücadele etmeye devam edeceğiz. Sanatçılarımızın Kürtçe' ye sanatına, edebiyatına olan sahiplenme mücadelemizi büyütmektedir. Bu sahiplenmeleri için kendilerine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Bu çalışmalar ve sahiplenmeler mücadelemiz nezdinde kutludur. Biz DEM Parti olarak Kürt sanatını, dilini, edebiyatını, enginliğini ve büyüklüğünü tüm dünya biliyorken, inkârcı ve yasakçı zihniyetin baskıları bizlere ve sanatçılara engel olmayacaktır. Ve 31 Mart yerel seçiminde siz değerli sanatçılarımızın desteğini ve değerlendirmelerine büyük önem veriyoruz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?