Spor

Sporcular 10 madalya ile döndü

Sakarya ilinde gerçekleşen Türkiye Gençler-Büyükler Wushu Taolu Şampiyonasına katılan 8 sporcumuz 10 madalya ile Batman’a döndü.

Sporcular 10 madalya ile döndü
21-04-2015 17:29

13-16 Nisan tarihlerinde Sakarya ilinde gerçekleşen Türkiye Gençler-Büyükler wushu taolu Şampiyonası’ndan 1 şampiyonluk, 4 ikincilik ve 5 üçüncülük elde eden Batman Spor Akademisi Sporcuları Batman’a döndü. Şampiyonada Muhammet Aslan kilosunda Türkiye şampiyonu olurken, Yusuf Aslan ve Deniz Pala Türkiye ikinciliği, İrfan Polat, Okan Bayındır, Deniz Baran ve M. Ali Ada’da Türkiye üçüncülüğü elde ettiler. 

“SOKAKLARDAN ALIP DÜNYA ŞAMPİYONU YAPMAYA KARARLIYIZ”

13-16 Nisan tarihleri arasında Sakarya ilinde gerçekleşen Türkiye Gençler-Büyükler Wushu Taolu Şampiyonası’ndan biri şampiyonluk olmak üzere 10 güzel sonuçla Batman’a döndüklerini belirten Türkiye Wushu Federasyonu Doğu ve Güneydoğu Genel Koordinatörü ve Batman Spor Akademisi Kurucusu Abdulaziz Velioğlu; “Bu yola çıkarken gençlerimizi sokaklardan alıp Dünya şampiyonu yapmaya kararlıyız demiştik. Hamdolsun bugün bu sözümüzün temelini atmış bulunmaktayız. 8 sporcudan oluşan bir ekip ile Sakarya iline giden kafilemiz bir altın, 4 gümüş ve 5 bronz madalya ile Batman’a döndü. Katıldığımız Türkiye Gençler-Büyükler Wushu Taolu Şampiyonası’nda ilimizi en iyi şekilde temsil ettik. İlk kez Türkiye Şampiyonasına katılan sporcularımız bile derece yaparak bizleri mutlu ettiler. Şampiyonalarda tecrübe kazanmaları için kafileye dâhil ettiğimiz sporcularımızın da derece yapması bu yola çıkarken gençlerimizi sokaklardan alıp dünya şampiyonu yapmaya kararlıyız sözümüzün adeta tescilini ortaya koydular.  Batman Wushu sporunda bir marka şehir oldu, bu başarı çıtasını daha da yukarı taşımaya kararlıyız. Aynı zamanda da Batman’ı Doğu ve Güneydoğu’nun spor merkezi haline getirmeye de kararlıyız. Tüm Batmanlı gençlerimizi spor yapmaya davet ediyorum. Ayrıca geleneksel hale gelen ve bu yıl üçüncüsünü yapmayı planladığımız uluslar arası Hasankeyf Şampiyonası ile ilgili çalışmalarımız da devam ediyor. Bu çalışmalarda bize katkı sunan Valimiz Azmi Çelik, Vali Yardımcılarımız Şener Çağlar ve Cihat Arık beyefendilere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER