Gündem

VALİ CANALP “HEDEFLERİMİZİ YÜKSEK KOYDUĞUMUZ MÜDDETÇE BAŞARI ARKASINDAN GELİR”

Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) tarafından ‘İhracat Şampiyonları Ödül Töreni’ İlimizde düzenlendi.

VALİ CANALP “HEDEFLERİMİZİ YÜKSEK KOYDUĞUMUZ MÜDDETÇE BAŞARI ARKASINDAN GELİR”
24-12-2023 16:26
24-12-2023 16:27
BATMAN

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, DAİB Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Tanrıver ödül törenine katılarak birer konuşma yaptılar.

Programda; DAİB tarafından Batman’da 2022’de yaptıkları ihracatla ülke ekonomisine katkıda bulunan ilk 10 firmaya plaket verildi.

Biz bu kenti işsiz gençleriyle değil, dışarıdan işçi getiren bir şehir haline getireceğiz diyen Nasıroğlu “Bu adımları atıyoruz. Yeni OSB’leri kurabilmek için alt yapıyı hazırlayıp gerekli izinleri aldık. Biz boş konuşmuyoruz. Bir şey söylediğimizde bunu eyleme geçirmek için adım atarız. Biz bir ve beraber olursak, bu topluma ve şehrimize sahip çıkarsak, kendimize inanırsak bu kent mega kent olur. Bu kent büyükşehir olur. Bu kent Türkiye Yüzyılı’nda yıldızı parlayan bir şehir olur” diye konuştu.

Daha sonra konuşan Vali Canalp, Türkiye ekonomisine 20’şer yıllık periyotlarla geriye doğru baktığımız zaman, döviz kurundaki dalgalanmalardan dolayı kimi zaman ithalat endeksli kimi zaman da ihracatın endeksli olduğunu belirterek “İçinde bulunduğumuz dönem Türkiye’de ekonomik olarak ihracattın avantajlı olduğu 20 yıllık bir periyotta girmiş durumdayız. Bu periyotlar bize neyi söylüyor? Dövizdeki dalgalanmalar karşısında yapacağımız konumumuzu iyi belirleyebilmek ve üretim kapasitemizi artırmaktan geçer. Ülke olarak ya da Batman olarak döviz dalgalanmaları karşısında bizim çıkış noktamız ne olabilir? Bizim çıkış noktamız üretim kapasitemizi artırmaktan geçiyor. Döviz kurundaki dalgalanmalardan ve uluslar arası avantajlı konumlardan kaynaklanan her şeyi maksimum düzeyde ülke ekonomisine sağlıyor olabiliriz” dedi.

Belli bir dönemde Avrupa, Amerika ve birçok ülke için Çin’in yatırımlar için cennet olduğunu ifade eden Valimiz, ama artık dış yatırımcılar açısından Çin’in bir doyuma ulaştığını belirterek “Uluslar arası konjektör açısında dış yatırımlar açısında şu anda pek çok uluslar arası doğrudan yatırımcı kendisi açısında yep yeni yatırım arayışı içerisine girmiş durumdadır.  Bu yönüyle de Türkiye dünyadaki en avantajlı pozisyonlardan bir tanesidir.”

Vali Canalp konuşmasını şöyle sürdürdü “Biz Batman’da neyi düşünüyoruz, neyi hedefliyoruz. Bundan yaklaşık 1,5 yıl önceydi. Ben Batmanlılara 5 endüstriyel alanımız olacak dediğim zaman; çok gerçekçi görünmediğini fark ettim. Eğer Ülkemizi de Batman’ı da kurtaracaksak, yapmamız gereken şey paradigmayı, bakış açımızı değiştirmekten geçiyor. Hedeflerimizi yüksek koyduğumuz müddetçe başarı arkasından gelir.

Bugün Batman’da OSB’ler için yakaladığımız model, Türkiye’de eşi benzeri olmayan bir modeldir. Bizim planladığımız endüstriyel alanlarımızda farklı bir tüzel yapıyla değil, mevcut OSB’mizdeki yapıyı, diğer OSB’lerimizi de ek olarak kullanmak suretiyle bir Batman modeli ortaya koyduk. Bu bize neyi sağladı; 7-8 yıllık bir süreci beklemeden bütün aşamaları geçmemizi sağladı. Çok hızlı seri bir şekilde yol almamızı sağladı. Bu sayede şimdi Oymataş’da yapacağımız OSB’de artık parselasyon aşmasına geldik” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, 2022’de Batman’da en çok ihracat yapan 10 firma yetkilisine plaket verilmesinin ardından program sona erdi.

Programa; Vali Ekrem Canalp, Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, AK Parti Batman İl Başkanı Akif Gür, Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Abdulkadir Demir, DAİB Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Tanrıver, Irak’tan ilimize gelen iş adamları, Oda Başkanları, DAİB üyeleri ve çok sayıda iş adamı katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER