Gündem

"Süreç devam etmeli"

Çözüm Süreci’nin koalisyon ortakları tarafından pazarlık konusu edilmesine tepki gösteren Sason kırsalındaki bazı vatandaşlar: “90’lı yılları yaşamayanlar bilemezler. Bu dağlarda her gün silah sesleri ve çatışma vardı.” dedi.

"Süreç devam etmeli"
15-07-2015 18:54

Sason'a bağlı Acar Köyü Güneşli Mezrası kırsalında yaşayan köylüler, hükümetten çözüm sürecinin devam etmesi talebinde bulundular. Şuan çözüm süreci ile birlikte bölgede yaşanan huzur ve sakin ortamdan memnun olduklarını belirten köy sakinlerinden Celal Cabaş: "Çözüm Süreci'nden memnunuz ve hükümetten Çözüm Süreci'nin devam etmesini istiyoruz. Süreç ile birlikte bölgemize huzur geldi. Bu dağlarımızda rahat gezebiliyoruz ve en azından korkmadan gezebiliyoruz.” dedi.

90’LI YILLARA DÖNMEK İSTEMİYORUZ

Bölgede yaşananlar nedeni ile yeniden 1990'lı yıllara dönmek istemediklerini belirten Cabaş: “Çözüm Süreci'nin devam etmesini istiyoruz. Artık halkımız eski 90'lı yılları yaşamak istemiyor. 90'lı yıllarda yaşamadığımız şey kalmadı. Yaşamayan anlamaz tabi. 90'lı yıllarda bu dağlarda her gün çatışma ve silah sesleri vardı. Korkudan çocuklarımız ile birlikte evlerimizden çıkamıyorduk. Ailemizle birlikte korkudan köylerimizden göç etmek zorunda kaldık. Çözüm Süreci ile birlikte köylerimize geri döndük ve yeniden göç etmek istemiyoruz. Barış Süreci öncesinde buralara gelemiyor ve böyle rahat dolaşma imkanımız yoktu. Daha doğrusu evlerimizden doğru düzgün çıkamıyorduk. Ne bir iş yapabiliyorduk ne de çalışabiliyorduk. Şimdi Çözüm Süreci ile birlikte daha rahat bir şekilde çalışabiliyoruz ve bölgemize huzur geldi. 90'lı yıllarda her gün buralarda çatışma vardı ve çatışmasız gün neredeyse yoktu. Kırsalda çatışma vardı, dağlarda ise bombardıman vardı. Bombaların nereye düştüğü de belli değildi. Birçok sivil insanımızda çatışmalar ortasında hayatını kaybetti. Talebimiz barış sürecinin devam etmesidir. Hükümetten beklentimiz barış sürecinin başarılı bir şekilde sonuca ulaştırılmasıdır. Halkın da bu sürece destek vermesi gerekiyor. Zaten halkın yüzde 80'ni çözüm sürecine destek veriyor. Hükümettin de bu barış sürecini başarılı bir şekilde sonuçlandırmasını istiyoruz. Bu yüzden kesinlikle Çözüm Süreci'nin devam edip barışın sağlanması gerekiyor." dedi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER