Gündem

HDP’li Adaylar Beşiri’de coşkuyla karşılandı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekili Adayları Ali Atalan, Ayşe Acar Başaran ve Hasan Yağız, seçim çalışmaları kapsamında Batman'ın Beşiri (Qubîn) İlçesi’nde halkla bir araya geldi.

HDP’li Adaylar Beşiri’de coşkuyla karşılandı
27-04-2015 18:26

HDP adayları, yeni yaşam için herkesin üstüne düşeni yapması gerektiğini belirterek:  “7 Haziran’da yeni yaşamdan ve özgürlüklerden yana olanlar kazanacaktır” mesajı verdi. 

Batman’da genel seçim çalışmalarını sürdüren HDP adayları Ali Atalan, Ayşe Acar ve Hasan Yağız, Beşiri’de halk ile bir araya geldi. Belediye Eşbaşkanları ile HDP ve DBP'li yöneticilerin de katılım gösterdiği halk buluşmasında istifa edip HDP'ye katılan AKP Beşiri Belediye Meclis üyesi Bedih Balcı'ya HDP rozeti takıldı. Halkın büyük ilgi gösterdiği HDP Batman Milletvekili adayları, yeni yaşam için herkesi HDP çatısı altında birleşmeye davet etti. 7 Haziran'daki seçimlerin halkların kaderini belirleyeceğini belirten Ali Atalan: “AKP halkların birlikteliğini hedef alıyor. Bizim amacımız halkların yıllardan beri süregelen yaşam ve özgürlük isteklerini yerine getirmek. 7 Haziran'da yapılacak olan seçimler için verdiğimiz tüm mücadele bunun içindir" dedi. HDP'li aday Ayşe Acar Başaran da, seçimlerin halkların geleceği açısından önemine dikkat çekerek, onurlu ve özgür bir yaşam için herkesin oylarıyla HDP'ye sahip çıkması gerektiğini belirtti. Başaran, bu seçimlerin AKP'nin sonunun başlangıcı olacağını dile getirdi. Ardından konuşan HDP'li aday Hasan Yağız ise: "Nasıl ki Nuh'un Gemisi'ndeki canlılar, beraber yaşama tutunduysa, HDP'nin çatısı altında da bütün kesimler bir araya gelmiş ve yeni yaşama tutunacaktır. Bu yüzden hepimizin ortak adresi HDP'dir" diye konuştu. Konuşmaların ardından HDP'li adaylar halkın arasına inerek beraber çalınan müzik eşliğinde halay çekti. Ardından da adaylar kitle ile birlikte Beşiri HDP seçim lokalini açtı. Vekil adaylarının seçim lokaline gelen halka kendilerinin çay servisi yapması dikkat çekti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER