Gündem

Ramazanda ağız bakımı

Batman Ağız Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Mahsum Ekinci, normalde de dikkat etmemiz gereken ağız ve diş sağlığının Ramazan Ayı’nda daha büyük önem kazandığını söyledi.

Ramazanda ağız bakımı
30-06-2015 18:57

Ramazan’da yeme ve içme faaliyeti iftar ve sahur arasında gerçekleştiği için günün geri kalan süresinde ağızda bakteri oluşabileceğini belirten Ekinci, “Dişler fırçalanmadığı zaman sahurdan iftara kadarki uzun sürede ağızda üreme şansı bulan bakteriler, kötü kokulara sebep olurken, dişlerde de çürük oluşumuna zemin hazırlayabiliyor. Ramazan'da oruçluyken yeme içme faaliyeti olmaması nedeniyle ağızda tükürük salgısı az seviyede salgılanıyor. İftar ve sahur yemeklerinden sonra fırçalanmayan dişlerde oluşan bakteriler ağızda kolayca üreyebilir. Bakteriler ağızda asitlenmeye yol açar ve bu da diş çürüklerine neden olur.” dedi. 

TUZLU SU İLE GARGARA YAPINIZ

 

 

Ramazan Ayı içerisinde sağlıklı bir ağız ve diş sağlığına sahip olmak için yapılması gerekenler hakkında bilgi veren Batman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Masum Ekinci, iftar ve sahurda dişlerin özenle fırçalanması gerektiğini dikkat çekti. Ekinci: “İftardan ve sahurdan sonra dişler özenle fırçalanmalıdır. Dişler fırçalanırken dil yüzeyi ve diş eti bölgeleri de nazikçe temizlenmelidir. Daha iyi bir ağız hijyeni ve ferah bir nefes için gargara dediğimiz ağız antiseptikleri de kullanılmalıdır. Böylelikle iftar ve sahurdan sonra artan asit miktarı da engellenmiş olur. Bu konuda ağız spreyleri de yardımcı olabilir. Eğer elimizde gargara veya ağız spreyi yoksa bunun yerine tuzlu su ile de ağzımızı çalkalayabiliriz.” dedi.  Diş çürüğünün dışında diş eti hastalıkları, kötü yapılmış protezler, mide ve boğaz rahatsızlıklarında kötü kokulara neden olabileceğine de dikkat çeken Ekinci, ağız bakımı iyi bir şekilde yapıldığı takdirde ağızdaki kötü kokuların önüne geçilebileceğini önemle vurguladı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER