Gündem

Hüda Par’dan Gök’e destek mitingi

Hür Dava Partisi (Hüda Par) tarafından Batman Bağımsız Milletvekili Adayı Aydın Gök’e 7 Haziran öncesi destek mitingi gerçekleştirildi.

Hüda Par’dan Gök’e destek mitingi
31-05-2015 19:54

Turgut Özal Bulvar Basın Kavşağı’nda düzenlenen Aydın Gök’e destek mitingine Hüda Par Genel İstişare Kurulu Üyesi Beşir Şimşek, Hüda-Par eski Genel Başkanı ve Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Adayı Zekeriya Yapıcıoğlu ve Batman Bağımsız Milletvekili adayı Aydın Gök birer konuşma yaptı. Miting öncesi Şırnak’ın İdil ilçesine bağlı Kozluca (Xanikê) Köyü’nde çıkan silahlı kavgada öldürülen M. Şerif Şimşek ile Abdulcelil Talayhan için gıyabi cenaze namazı kılınırken program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Kur’an-ı Kerim tilaveti sonrasında miting için kurulan platforma çıkan Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Adayı Zekeriya Yapıcıoğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın ‘Bu seçim bağımsızların değil, partilerin yarışıdır’ açıklamasını eleştirdi. 

“KARDEŞLERİMİZİN KATLEDİLMESİNİ ASLA KABUL ETMEYECEĞİZ”

Şırnak’ın İdil İlçesi’nin Kozlu Köyü’nde öldürülen Abdulcelil Talayhan ve M. Şerif Şimşek’e Allah’tan rahmet dileyerek başlayan Bağımsız Milletvekili Adayı Aydın Gök, diğer partilerin adaylarını eleştirdi. Siz Ezidi ve Ermeni adaya oy verecek misiniz? diye soran Aydın Gök: “Son 30 yıldır başımızdaki en büyük musibet PKK musibetidir. Seçim çalışmaları için köy köy, mezra mezra dolaştık ve birçok mağduriyetler ile karşılaştık. Küçücük çocuklar bizleri gördüğünde bak ‘Sofikler geldi’ dediler. Biliyorsunuz bu insanlar seçimde özellikle batı illerinde sevecen görünmeye, bölgemizde ise pençelerini göstermeye başladılar bile. Birkaç gün önce Kozluca (Xanike) Köyü’nde iki Müslüman arkadaşımızı şehit ettiler. Bayrağımızı indirebilirsiniz, pankartlarımızı indirebilirsiniz, bunları sineye çekeriz ama kardeşlerimizin katledilmesini asla kabul etmeyeceğiz. Bunlar nerede güçlendilerse orada zulüm etmektedirler. Yerel seçimlerde kazandılar da ne oldu? 6-8 Ekim olayları yaşanmadı mı? Ellerinde kurban etleri ile ev ev dolaşan ve kurban eti dağıtan fidanlarımızı kurban etmediler mi?” dedi. Yapılan konuşmalarda, HDP’ye ve hükümete yönelik eleştiriler dile getirilirken, meclise girmeleri halinde mecliste hakkın ve halkın sesi olacakları belirtilerek ‘Mecliste İslami Muhalefet’ olacakları ifade edildi. | Hüseyin Sakar

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER