Gündem

60 Êzidi çocuk sünnet edildi

Batman Belediyesi Sağlık Merkezi Batman’ın Beşiri ilçesine bağlı Qorıx Köyü’ndeki kampta yaşamlarını sürdüren 60 Êzidi çocuğun toplu sünnet işlemlerini gerçekleştirdi.

60 Êzidi çocuk sünnet edildi
20-10-2015 18:43

Yıllardır Batman’da herkese eşit, ücretsiz ve anadilde sağlık hizmeti veren Batman Belediyesi Sağlık Merkezi son olarak Batman’ın Beşiri ilçesine bağlı Qorıx Köyü’ndeki kampta yaşamlarını sürdüren 60 Êzidi çocuğun toplu sünnet işlemlerini gerçekleştirdi. 

‘DESTEK VE DUYARLIK DEVAM ETMELİ’

Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte kısa bir konuşma yapan Belediye Sağlık Merkezi doktorlarından Mahmut Çiftçi, Şengal’de başlayan katliam ile birlikte bölgenin genelinde olduğu gibi Batman’da da yerinden yurdundan göç etmek zorunda kalan Êzidi yurttaşların bulunduğuna dikkat çekerek: “Batman Belediyesi Sağlık Merkezi olarak başından itibaren hem Batman Tabipler Odası hem de SES Batman Şubesi ile beraber Ezidi yurttaşlarımızın sağlık ihtiyaçlarını karşılama noktasında elimizden gelen çalışmayı yürütüyoruz. Bundan sonra da yürütmeye devam edeceğiz. Bu kapsamda bu etkinlikle ilgili olarak kamp yönetiminin belirlediği 60’a yakın çocuğumuzun sünnet işlemlerine bugün itibariyle başlamış bulunmaktayız. 4 günlük bir program çerçevesinde bu çocuklarımızın sünnet işlemlerini yapacağız. Onlar için gerekli sağlık hizmetlerini bundan sonra da vermeye devam edeceğiz. Özellikle şunu belirterek bitirmek istiyorum; halen bu kentin sınırları içerisinde bine yakın Ezidi toplumundan bireyler bulunmakta ve bunlar bizlerin, belediyenin, sivil toplum kuruluşlarının ve halkımızın destek ve duyarlığıyla yaşamlarını idame etmektedirler. Bu duyarlığın bundan sonra da devam etmesi gerektiğini basın aracılığıyla kamuoyuna duyurmak istiyoruz.” dedi. Çiftçi’nin konuşmasından sonra doktorlar tarafından çocukların sünnet işlemleri gerçekleştirildi. Sünnet olan çocuklara HDP Batman Milletvekili Saadet Becerikli, HDP Batman Milletvekili Adayları M. Ali Aslan ve Kadir Tunç, Batman Belediyesi Eş Başkanı Sabri Özdemir ve Belediye Başkanvekili Hürriyet Kaytar tarafından çeyrek altın takıldı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER