Gündem

“Yatırımcı güvenli ortamı sever”

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Batman Şubesi 14 üyesi ile faaliyetlerine başladı. Dernek Başkanı M. Selman Nasıroğlu, 6-8 Ekim olaylarının yaşandığı bir bölgeye yatırımcının gelmeyeceğini söyledi.

“Yatırımcı güvenli ortamı sever”
14-06-2015 18:53

ASKON Batman Şubesi’nin açılışını ilan eden Dernek Başkanı M. Selman Nasıroğlu, derneğe üye şuanda 14 işadamının bulunduğunu ve bu işadamlarının işyerlerinde toplam 800 kişiyi istihdam ettiğini söyledi. Yapılan basın toplantısında ASKON hakkında bilgi veren Dernek Başkanı M. Selman Nasıroğlu, ASKON'un 1998 yılında kurulan ve Türkiye'nin 7 bölgesinde 30 şubesi ile 17 yıldan bu yana faaliyet gösteren bir kuruluş olduğunu ifade etti. Nasıroğlu, derneklerinin misyon olarak ülkenin rekabet gücünü artırmak, ekonomide ahlak ilkelerini önceleyerek haksızlığın giderilmesi için mücadele vererek iktisadi hayatın ahlaki temelde şekillenmesine katkı sağlamayı hedeflediğini belirtti. 

“YATIRIMCI HUZURU SEVER”

Seçim sonrası istikrarın önemli olduğunu belirten ASKON Batman Şube Başkanı M. Selman Nasıroğlu, yatırımcıların güvenli ve huzurlu ortamları sevdiğini söyledi. Nasıroğlu: “Seçimlerde sandıktan koalisyon çıktı ve bu yatırımcıları oldukça tedirgin etti. Mesela 6-8 Ekim olaylarının yaşandığı bir bölgeye yatırımcı olsam ben de yatırım yapmam. Bu yüzden yatırımcılar güvenli ve huzurlu ortamın hakim olduğu bir alanda yatırımını yapmak ister. 6-8 Ekim olaylarından önce iki büyük firma Batman’a yatırım yapacaktı. Ancak meydana gelen olaylar sonrasında yatırımlarını şimdilik bekletiyorlar. Seçimlerden yeni çıktık ve bir an önce güçlü bir hükümetin kurulması gerekmektedir. Bizler de ASKON olarak Batman’a bir şeyler kazandırmak istiyoruz. Türkiye’nin en genç nüfusunun bulunduğu ilde işsizlikte birinci sıradayız. İşsizliği azaltmak için ilimize yatırımcı çekmeye ve el birliği ile çalışacağız.” dedi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER