Gündem

Demirtaş, ON BİNLERE seslendi

Halkların Demokratik Partisi Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin düzenlediği mitingde konuştu.

Demirtaş, ON BİNLERE seslendi
02-06-2015 20:39

Turgut Özal Bulvarı Basın Kavşağı’nda düzenlenen mitingde ‘Yeni yaşam’ sloganı platforma gelen Demirtaş; “Bugün ben susayım Batman söylesin. Batman Batman olalı böyle güzel bir atmosfer görmedi. Batman seçimini tamamlamış, 7 Haziran'ı beklememiş. Önümüzde sadece bir kaç gün kaldı. Bu fotoğraf Türkiye'nin dört bir yanında düğün havası olacak. Halay horon el ele verip kardeşlik mesajları tümyurtta coşkuyla kutlanacak. Alevi, Sünni ayrımı yapanlara karşı siz el ele verdiniz ya, Ermeni'yi, Yezidi'yi yuhalatana karşı siz el ele verdiniz ya, ‘biz artık bu ülkenin yönetileni değil yöneteni olmak istiyoruz’ dediniz ya o yüzden barış ve kardeşlik eliniz her yerde tutuluyor.” dedi.

“BENİM KABEM MEKKE’DİR”

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’na yüklenen Demirtaş, şunları söyledi; “Bu seçimin yenilgisini sadece Ahmet Hoca'nın üzerine atamazsın. Seni de Valilerini de kaymakamınızı da yenmiş olacağız. Arkanızdan para savurup gelen iş adamlarınız varya, sarayın bahçesinde otlayan davarlar var ya onları da yeneceğiz. Ben sizi temsilen siyasete girdim. Herkes Müslüman değil olmak zorunda da değildir. Benim Kabem Mekke'dedir. Buna rağmen ısrarla yalan söylemeye devam ediyorlar. Benim Kabem Taksim değil ama siz yönünüzü paraya çevirerek hayatınızı yozlaştırmışsınız. Sizin kıbleniniz dolar desteleri olmuş. Gün artık zorbadan hesap sorma günüdür. İç barışı sağlamak zorundayız. Hiçbir siyaset ayrımı gözetmeksizin, birbirimize karşı siyasi ektik ve ahlak çerçevesinde yaklaşmak zorundayız. Elbette bu topraklarda başka siyasi partiler başka görüşler olacaktır. Her birimiz halkımıza kendimizi anlatacağız. Halk istediğini seçecek ve bu halkın sorunlarını onlar çözecek. Hiçbir siyasi parti, hiçbir siyasi görüş bizim düşmanımız değil, hiçbir siyasi parti de bize düşmanlık yapmaya kalkamasın. Çünkü düşmanlıktan çok çektik. Birbirimize düşmanca bakmaktan, yaklaşmaktan en çok halk zarar gördü” dedi.

“ÜLKENİN BARIŞI, KARDEŞLİĞİ TEMİNAT ALTINDA OLACAK”

7 Haziran’da HDP’de birleşme çağrısı yapan Demirtaş, şöyle dedi; “Gelin bu halkımızın geleceğini, birlikteliğini onurlu bir şekilde inşa edelim. Sorunlarımızı, sıkıntılarımızı giderecek çareleri birlikte bulalım. Ama önce 7 Haziran’da sandıklarda HDP’ye destek verin. HDP’nin çok kültürlü, çok dilli rengarenk çiçek bahçesinde bir konuşlanın. HDP’nin iktidarda olduğu bir Türkiye’de kimsenin korkmasına gerek yok, kimsenin kaygılanmasına gerek yok. Biz iktidara geldiğimiz gün bu ülkenin barışı, kardeşliği artık teminat altında olacaktır. Yemen'de Irak'ta İran'da nerede bir ezilen varsa artık taraf tutmadan, meshepçilik yapmadan, IŞİD barbarı gibi ayrımcılık yapmadan insanların mazlum kimliğiyle yanlarında olacağız. Zulümlerinin hesabı sorulacak. IŞİD tecavüz ordusuna gönderdikleri yardımlarının hesabı sorulacak. Korkuları olmasa niye bu kadar paniklesin.”

“BATMAN 4 MİLLETVEKİLİNİ DE MECLİSE GÖNDERECEK”

HDP ve PKK’nın seçmene baskı yaptığı iddialarına yönelik de konuşan Demirtaş, şunları kaydetti; “Batman 4 milletvekilini de meclise gönderecek. Birileri utanmadan diyor ki HDP silah zoruyla oy topluyor. Bu nasıl bir aymazlık, utanmazlıktır. Korktukları için bize oy vermesinler. O oylar bize haramdır. Bu şekilde bize oy vermesinler. Bu halk sadece Allah’tan korkar. Sakın ola ki HDP barajı aştı diyenlere aldanmayın. Biz hala balıksırtıyız. Bir oy barajı yıkar, sakın ola ki boş vermeyin. Sakın ola ki önümüzdeki günlerde provokasyonlara asla gelmeyin. Bizim siyaseten düşmanımız yok. Bu konuda herkesin hassas olması lazım, biz barajları tarumar edince sadece biz kazanmış olmayacağız.”

“İLK İŞİMİZ SEÇİM BARAJINI KALDIRMAK OLACAK”

Demirtaş; “Biz meclise girdiğimizde ilk işimiz seçim barajını kaldırmak olacak. Baraj sadece bizim sorunumuz değil. Saadet Partisi de, Hüda Par da meclise gelsin. Bizim rakibimiz olur önemli değil. Biz meseleye bu açıdan bakmayacağız. Bize hakaret de etseler küfür de etseler bize düşen şey eşitliğe inanarak bütün halkın önünü açmaktır. Biz halkın bütün kesimlerinin iradesine saygı duyacağız. Baraj sorunu yaşayan partilerin önünü biz açacağız” dedi.

HDP iktidara geldiği taktirde 1982 Anayasa’sını değiştireceklerini belirten Demirtaş, “Kenan Evren öldü arkasından anayasasını da gönderelim. Bunun için de HDP’nin güçlü olması lazım” dedi.

Seçmeni sandığa beklediklerini de aktaran Demirtaş son olarak; “Batman'da ensemize alçak namlular değdiğinde de bu oyunlara gelmedik. Batman'ın da Ankara'nın da Antalya'nın da kaderini değiştireceğiz. 7 Haziran'da herkesi seferberlik şeklinde sandık başına bekliyoruz.”

AK PARTİ AFİŞİNİ SÖKEN 1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Halkların Demokratik Partisi’nin Batman’da yapacağı miting alanında yer alan billboarda bulanan AK Parti afişini sökmek isteyen bir kişi polis tarafından gözaltına alındı. HDP’nin Turgut Özal Bulvarı Basın Kavşağı’nda gerçekleştireceği miting öncesinde hazırlıkların başladığı sırada meydanda bulanan billboardda bulunan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’na ait afişi söken A.I. isimli bir kişi gözaltına alındı. Eline aldığı taş ile Billboardın kapağını kırarak açan A.I. isimli vatandaş miting alanının güvenliğini sağlamak için alanda bulunan polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

KÖPEKLER BOMBA ARAMASI YAPTI

Halkların Demokratik Partisi’nin Batman’da yapacağı miting öncesinde miting alanı boşaltılarak bomba araması yapıldı. Bomba imha ekipleri yanlarında getirdikleri bomba uzmanı köpekler ile alanda bomba araması gerçekleştirdi. 

MİTİNG ALANINDA PATLAMA OLDU

Miting alanında hazırlık yapan HDP Batman İl Örgütü tarafından hazırlanan devasa afiş elektrik tellerine çarparak patlama oluşmasına neden oldu. Elektrik tellerine çarpan afişin bir kısmı meydana gelen patlama sonrasında yanarak hasar görürken büyük afiş bulunduğu yerden daha yüksek bir kata çıkarılarak yeniden asıldı. 

MİTİNG ALANI SAATLER ÖNCESİNDE DOLDU

HDP Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın yeni yaşam çağrısında bulunmak için geleceği ve miting yapacağı Basın Kavşağı saatler öncesinde dolmaya başladı. Batman’daki birçok mahalleden gruplar halinde vatandaşlar Selahattin Demirtaş’ın mitingini izlemeye geldi.

TÜRK BAYRAĞI VE PKK’NİN BAYRAĞI YAN YANA

HDP’nin Batman’da düzenlediği miting için alana gelen bazı vatandaşların ellerinde PKK’nin bayrakları yer alırken bazı vatandaşların ellerinde de Türk Bayrağı bulunması dikkat çekti. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER