Gündem

Barış İçin…

Çocukların barış ve kardeşliği öğrenmesi için salıncak kurdu

Barış İçin…
05-08-2015 18:03

Daha önce ağaçlara astığı oyuncaklarla barış ve kardeşlik vurgusu yapan barış aktivisti Ziya Saran, bu kez ‘Barış Salıncağı’ kurdu. Çocukların, savaş ve öldürme yerine, oyun oynamayı öğrenmelerini isteyen Saran, Turgut Özal Bulvarı Real Konak Otel önüne koyduğu salıncakla, çocukların eğlenmesini sağladı. 
Çocukların, oynayarak, eğlenerek barış ve kardeşlik içinde yaşamalarını öğrenmelerini isteyen Saran “Bölgede ve dünyada yaşanan savaşlar, çatışmalar, kan ve gözyaşı hepimizi üzmektedir. Çocuklarımızın, savaşı ve öldürmeyi öğrenmemeleri ve barışın güzelliğinin farkına varması bizim temel görevimiz olmalıdır. Bu düşünce ile daha önce ağaçlara oyuncak asarak, balon etkinliği yaparak bunu anlatmaya çalıştım. Bu kez satın aldığım salıncak ile çocukların eğlenerek barış ve kardeşçe yaşamalarını ve öğrenmelerini umut ediyorum. Herkesi bu tür etkinlikler yapmaya davet ediyorum” dedi.
“ÇOCUKLAR İÇİN ETKİNLİK DÜZENLEMELİ”
Barış aktivisti Ziya Saran, Türkiye Futbol Federasyonu ve 4 büyük takımın yöneticilerine seslenerek, dünya barışı için bir etkinlik yapmalarını istedi. Çocukların oyuncaklarıyla maça gelerek maç bitiminde çocukların oyuncaklarını sahaya bırakarak dünyaya barış mesajı verebileceğini belirtti. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER