Gündem

Eğitim Sen baskınına tepki!

Eğitim Sen Genel Merkezi’ne yapılan baskın ve polis aramasına Batman Demokrasi Platformu tarafından basın açıklaması ile tepki gösterildi.

Eğitim Sen baskınına tepki!
26-07-2015 18:43

Batman Demokrasi Platformu, Eğitim Sen Genel Merkezi’nin sivil polisler tarafından kuşatma altına alınması ve hukuksuz bir şekilde binada arama yapılmasına kitlesel bir basın açıklaması ile tepki gösterdi. Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Yurtsever tarafından yapılan basın açıklamasında, Eğitim Sen’e yapılan baskınla demokrasinin askıya alındığını ve tüm demokrasi güçlerini saldırılara karşı birlikte mücadele etmeye ve dayanışmaya çağırdıklarını söyledi. Yurtsever açıklamasının devamında: “IŞİD ile mücadele yalanıyla örtbas edilmek istenen demokratik güçlere yönelik büyük bir saldırı dalgası başlatılmış, yüzlerce insan gözaltına alınmış, yargısız infaz gerçekleştirilmiştir. Sendikamız Eğitim Sen Genel Merkezi sivil polisler tarafından kuşatmaya alınmış ve hukuksuz şekilde tüm binada arama başlatılmıştır. Arama için herhangi bir savcılık ya da mahkeme kararı yoktur. Bir ihbar gerekçe gösterilerek Eğitim Sen Misafirhanesi’nde arama yapılacağına dair Terörle Mücadele Şubesi’nin el yazısıyla kendi hazırladığı bir paragraflık yazıya istinaden tamamen hukuksuz şekilde arama yapılmaktadır. Kendi yazılarında bile sadece misafirhanede arama yapılacağı yazılmasına rağmen yemekhaneye varıncaya dek tüm binada arama yapılmaktadır. Konfederasyonumuz Eş Genel Başkanı ve Yürütme Kurulu Üyeleri dahi içeri alınmamış, tüm girişimlere rağmen hukuksuz arama sonlandırılmamıştır.” dedi.

“HUKUKSUZ BASKINI KINIYORUZ”

Batman Demokrasi Platformu, Eğitim Sen Genel Merkezine yapılan baskınını kınayan ve protesto eden bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Yurtsever tarafından yapılan açıklamada: “Gerilimin adım adım tırmandırılacağını, gözaltı ve tutuklamaların yoğunlaştırılacağını düşünmekteyiz. Geçici AKP Hükümeti sanki bu ülkede 7 Haziran Genel seçimi olmamış, sanki tek başına iktidarına halk geçit vermemişçesine ülkemizin geleceğini tümden değiştirecek tehlikeli adımlar atmaktadır. Demokrasi güçlerini, hak ve özgürlükleri baskı altına alarak yakın zamanda yapılacak erken seçimde yeniden tek başına iktidar olmanın yollarını aramaktadır. Eğitim Sen Genel Merkezine yönelik hukuksuz, keyfi ve anti demokratik saldırıyı, baskını kınıyor, şiddetle protesto ediyoruz. AKP savaş ve kaos politikalarına derhal son vermelidir. 7 Haziran’da halklarımız ve emekçiler tercihlerini savaşa karşı barış ve demokrasiden yana koymuşlardır. Dolaysıyla AKP’ye düşen halkın iradesine saygı duymak ve gereğini yapmaktır. Tüm demokrasi güçlerini saldırılara karşı birlikte mücadele etmeye ve dayanışmaya çağırıyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER