Gündem

Son gün 28 Haziran!

Kendi işini kurmak isteyen engelli vatandaşların 28 Haziran’a kadar İş-Kur Batman Müdürlüğüne hazırladığı proje ile başvurması gerektiği belirtildi.

Son gün 28 Haziran!
24-06-2015 18:35

Yılda iki sefer kendi işini kurmak isteyen engelliler için hibe çağrısında bulunduklarını belirten Türkiye İş Kurumu Batman Müdürü Besim Eviz, ikinci dönem hibe çağrısında son günün 28 Haziran olduğunu söyledi. 

7 KİŞİ İŞİNİ KURDU

Üçüncü dönem hibe çağrısına projelerini hazırlayarak başvuran engelliler arasında şuana kadar 7 kişinin işini kurduğunu belirten Eviz: “Genel Müdürlüğümüz tarafından kendi işini kurmak isteyen engelliler için 36 bin TL’ye kadar olan hibe çağrısında son gün 28 Haziran olarak belirlendi. Dosyalarında girişimcilik belgesi, meslek eğitim belgesi, engellilik raporunun yanı sıra ilgili bilgi ve belgeler ile başvuruda bulunmaları gerekiyor. Bu hibe çağrısı engelliler için önemli bir fırsattır. 3 dönemdir verdiğimiz hibeler ile şuana kadar yaklaşık 200 bin TL hibe desteği verdiğimiz 7 engelli vatandaşımız işini kurdu. Daha önce işini kuranlar arasında oto yıkama, çiğ köfteci, bone üretim yeri, reklam ajansı gibi iş alanları da yer alıyor. Hem kendi işlerini kuruyorlar hem de başkalarına da iş verme imkanları oluyor. 28 Haziran’dan sonra ön komisyon olarak hazırlanan projeleri inceledikten sonra genel müdürlüğe gönderiyoruz. Genel müdürlüğün bu anlamda yetkili komisyonu bulunuyor ve onlar projeleri tekrar değerlendirip onay süreci başlıyor. Eylül ayına kadar projesi geçen arkadaşların hak edişleri kurumumuza gönderiliyor.” dedi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER