Gündem

HDP’li adaylar kapı kapı gezdi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman milletvekili adayları Ali Atalan, Saadet Becerikli, Ayşe Acar Başaran ve Hasan Yağız seçim çalışmaları kapsamında hem seçim lokal açılışları gerçekleştiriyor hem de mahalle ve köyleri dolaşarak halk ile bir araya gelmeye devam ediyor.

HDP’li adaylar kapı kapı gezdi
11-05-2015 19:05

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman milletvekili adayları Ali Atalan, Saadet Becerikli, Ayşe Acar Başaran ve Hasan Yağız seçim çalışmaları kapsamında hem seçim lokal açılışları gerçekleştiriyor hem de mahalle ve köyleri dolaşarak halk ile bir araya gelmeye devam ediyor. HDP Milletvekili Adayı Saadet Becerikli, Anneler Günü vesilesiyle Balpınar Beldesi’nde ev ev dolaşarak annelerin Anneler Günü’nü kutladı. Becerikli’ye HDP ve DBP’li yöneticiler ile Batman Belediyesi ve Balpınar Belediyesi kadın eş başkanları Gülistan Akel, Gülcemal Erdinç de ziyaretinde eşlik etti. Çaldıkları her evin kapısında annelere gül veren Becerikli ve beraberindekiler yoğun ve sıcak bir ilgi ile karşılandı. Annelerin Anneler Günü’nü kutlayan Becerikli, ailelerden seçimler için destek de istedi. 

“ŞERZAN’A KURŞUN SIKANI GÖRMEK İSTERİM”

7 Haziran seçim çalışmaları kapsamında ev ziyaretlerine devam eden Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekili Adayları Muğla Dokuz Eylül Üniversitesi’nde okuduğu sırada 12 Mayıs 2010’da katledilen ve bugün katledilişinin 5’inci yıldönümü olan Şerzan Kurt’un ailesi de ziyaret etti. Kurt ailesini ziyaret eden adaylardan Saadet Becerikli, Şerzan’ın sadece Kurt ailesinin değil tüm Kürt halkının çocuğu olduğunu belirterek: “Çünkü yeni doğan yüzlerce çocuğun adı Şerzan olarak konuldu. Serhat Bölgesi’nde çalışma yaptığım sırada Şerzan isminde sayısız çocuk ile tanıştım. Şerzan bizim onurumuzdur. Şerzan, anne ve babası için ne kadar değerli ise bizim içinde o kadar değerlidir” dedi.

‘ŞERZAN OLMASI GEREKEN YERDEYDİ’

Şerzan Kurt’un annesi Necla Kurt da, annelik duygusunun oğlunu kaybetmeden önce kendisi için farklı bir şey olduğunu ifade ederek: “Şerzan’ı kaybettikten sonra evlat acısının açtığı yara anneliği bende farklı bir boyuta getirdiğini gördüm. Oğlum ve arkadaşları toplum içerisinde yaşanan acıların farkında olan gençlerdi. Katledildiği olayda bu acılara karşı gösterdiği duyarlılık sonucu yaşandı. Ben ona saygı duyuyorum ilk günden beri. Şerzan olması gereken yerdeydi. Bir suçlu varsa ona kurşun sıkandır. Onu katledeni, kurşun sıkanı görmek isterim” diye belirtti.

“ŞERZAN HİÇBİR ZAMAN UNUTULMAYACAK”

HDP Milletvekili Adayı Ali Atalan da kalıcı değerlerin olduğunu ve Şerzan’ın da bu değerlerden bir tanesi olduğunu ve hiçbir zaman unutulmayacağını halk içerisinde ölümsüz olarak kalacağını dile getirdi. Atalan, her yönüyle değerlerine ve şehitlerine layık olmaya çalışacaklarını belirterek: “Şehitlerimizin de istediği buydu. Onların isteğini bizim yaşayarak yaşamsallaştırmamız gerekir” dedi. Kurt ailesine yapılan ziyaretin ardından adaylar ve beraberindekiler Bahçelievler de kurulan semt pazarını gezdi. Halkın yoğun ilgisi ile karşılaşan adaylar burada da annelere karanfiller vererek, Anneler Günü’nü kutlarken, pazar esnafının sorunlarını dinledi, destek istedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER