Gündem

Belediyeden tesisleşme hamlesi

Batman Belediyesi merkeze bağlı Bleyder (Binatlı) Köyü sınırları içinde satın aldığı 50 dönümlük yeni stabilize Ocağı’ndan ilk malzemeyi çekmeye başladı.

Belediyeden tesisleşme hamlesi
19-08-2015 19:20

Yeni alınan stabilize ocağının Batman Belediyesi’nin başlattığı tesisleşme hamlesinin ilk adımı olduğunu dile getiren Belediye Eşbaşkan Yardımcısı İdris Ekmen: “Batman Belediyesi’nin dışarıya ihtiyaç duymayacağı bir çalışma sistemiyle, istediği an istediğini üretebileceği ve ihtiyaç olduğu anda o ihtiyacı hızlı bir şekilde giderip halka hizmete dönüştürebileceği bir çalışma sistemini başlatıyoruz.” dedi.

Batman Belediyesi Eş Başkan Yardımcısı İdris Ekmen 50 dönümlük yeni Stabilize Ocağı’nda incelemelerde bulundu. Belediye Fen işleri Müdürlüğü ekipleriyle ocaktan ilk malzemenin çekilmesi çalışmasını yerinde izleyen Eş Başkan Yardımcısı Ekmen, hem yeni satın aldıkları Stabilize Ocağı hem de Fen İşleri Müdürlüğü’nün çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Yeni alınan Stabilize Ocağı’nın Batman Belediyesi’nin başlattığı tesisleşme hamlesinin ilk adımı olduğunu dile getiren Belediye Eş Başkan Yardımcısı İdris Ekmen: “Batman Belediyesi’nin dışarıya ihtiyaç duymayacağı bir çalışma sistemiyle, istediği an istediğini üretebileceği ve ihtiyaç olduğu anda o ihtiyacı hızlı bir şekilde giderip halka hizmete dönüştürebileceği bir çalışma sistemini başlatıyoruz.” dedi. 

‘TESİSLEŞME HAMLEMİZİN İLK ADIMI STABİLİZE OCAĞI’

Stabilize malzemesinin yol yapım, asfalt serim ve kum üretimi gibi bir çok alanda kullandığımız temel ve çok önemli bir ihtiyaç malzemesi olduğunu belirten Batman Belediyesi Eş Başkan Yardımcısı İdris Ekmen: “Bugüne kadar stabilize malzemeyi biz başka ocaklardan ya satın alarak ya da ocakları kiralayarak, stabilize malzemesini çekmek suretiyle elde ediyorduk. Tabi uzun süredir aslında biz belediye yönetimi olarak tartıştığımız bir husustu. Belediyenin kendi tesisleşmesini ciddi anlamda geliştirmesi gerekiyor. Bu anlamda aslında kararlaştırdığımız bir boyutu var bu işin, bir tesisleşme hamlesi içindeyiz. İlk adımı işte bugün burada üretime başladığımız Stablilize Ocağı ile atıyoruz. İlk kazmayı bugün vuruyoruz, ilk malzemeyi bugün çekmiş olacağız. Yani tesisleşme hamlemizin ilk ayağı bu Stabilize Ocağı’dır. Onun dışında önümüzdeki dönemlerde kalker ocağı, kilit taşı üretme tesisi, kendi konkasörlerimiz, plentimiz gibi birçok konuda Batman Belediyesi’nin dışarıya ihtiyaç duymayacağı bir çalışma sistemiyle, istediği an istediğini üretebileceği ve ihtiyaç olduğu anda o ihtiyacı hızlı bir şekilde giderip halka hizmete dönüştürebileceği bir çalışma sisteminin ilk ayağı bizim açımızdan burasıdır.” dedi.

‘KENTİN REHABİLİTASYONUNU SAĞLADIK’

Fen İşleri Müdürlüğü’nün diğer çalışmaları hakkında da bilgi veren Eş Başkan Yardımcısı Ekmen: “Biz kış boyunca bir hazırlık çalışması yaptık. Nerede neye ihtiyaç var iyi tespit ettik. Onun içinde sezon başından itibaren 10 ekiple sahaya yayıldık. Bizim bir tane asfalt serim, 3 asfalt yama, bir kilit taşı yama ekibi, 3 tane kilit parke taşı, kaldırım ile yol yapım ve 2 de yol açma ekibimiz vardı. Batman’ın tümünü bitirdik diye bir iddiamız yok ama bir sözümüz vardı; yağışlar başlamadan biz Batman’da çukur ile çamur sorununu çözeceğiz ve halkın gündeminden çıkaracağız. Şu an itibariyle bu sorunu neredeyse tamamladık. 150 bin ton asfalt serim yaptık, yine programımıza bağlı olarak sonbahara kadar 50 bin ton daha asfalt serimi gerçekleştireceğiz. Fakat 200 bin tonu bitirdikten sonra durmayacağız tabi. Asfalt Plenti de aldıktan sonra artık daha rahat çalışabileceğiz. Yine kilit taşında 250 bin metrekare civarında bir çalışma yaptık, geriye kalan 50 bin metrekarelik bir çalışmamız var, onu da gerçekleştirdikten sonra yine çalışmayı durdurmayacağız. Gerekirse müteahhide iş artışı vereceğiz ve önümüzdeki yeni ihaleye kadar süreci işleteceğiz. Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz,  biz Batman’ı rahabilite ettik. Batman’ın 44 mahallesine girmediğimiz yer kalmadı. Girdiğimiz her yerde teknik ekiplerimizin yaptığı çalışma doğrultusunda parke ihtiyacı varsa parke taşı, yama ile çözülüyorsa asfalt yamayla, asfalt serimi gerekiyorsa asfalt serimi ile kentin rehabilitasyonunu sağladık. Yine birçok noktada dar olan yolları genişlettik. Neredeyse girdiğimiz her cadde ve sokakta öncelikle orada ilkin yolları genişlettik, ondan sonra gerekli çalışmaları yaptık” dedi.

‘KAPSAMLI BİR ÇALIŞMA BAŞLATIYORUZ’

Bundan sonraki sezon için hedeflerini de açıklayan Eş Başkan Yardımcısı Ekmen: “Kendimizi bağlamak için halkımıza şimdiden şu sözü veriyoruz: Biz şimdi rahabilite ettik. Önümüzdeki sezon rehabilite ettiğimiz yerleri biz bu sefer dört başı mamur bir şekilde alt yapısıyla üst yapısıyla, yoluyla, parke taşıyla, kaldırımıyla, asfaltıyla hepsini bir arada götüreceğimiz bir çalışma sistemiyle Batman’da mevcut yol ağında sokaklarda caddelerde bir problem bırakmayacak bir çalışmayı önümüze koyuyoruz. İnanıyorum, önümüzdeki sezonda halkımız da bunu görecektir. İşimiz sadece kilit, asfalt, yama, yol açma değil, sadece bununla yetiniyor ve övünüyor olmayı da doğru bulmuyoruz. Ama bizim acil öncelikli sorunumuz Batman’ı rahatlatmak bakımından buydu. Şunu da ifade etmek istiyoruz: ciddi projelerle de uğraşıyoruz. Modern anlamda ve kentin çeşitli bölgelerine yayarak bu projelerimizi hayata geçireceğiz” ifadelerinde bulundu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER