Gündem

“Yapamayacağım şeyi söylemem!”

AK Parti Batman İl Başkanlığı 1 Kasım erken genel seçimleri öncesinde basın ile bir araya gelerek toplantı gerçekleştirdi.

“Yapamayacağım şeyi söylemem!”
08-10-2015 18:46

Seçim çalışmaları kapsamında basın ile bir araya gelen AK Parti Batman 26. Dönem Milletvekili Adayları Ataullah Hamidi, Ziver Özdemir, Murat Çiçek ve Adile Gürbüz’ün yanı sıra İl Başkanı Diyaeddin Uçar, Merkez İlçe Başkanı Kenan Özoğul ve partililer katıldı. Seçim propagandalarında genel merkezin aldığı karar gereği gürültü kirliliğine sebep olmamak, bayrak ve flamalar ile görüntü kirliliğinin önüne geçmek için diğer partiler ile görüştüklerini belirten AK Parti İl Başkanı Diyaeddin Uçar: “Partilerin il başkanları ile görüştük ve sadece seçim lokallerinin önünde bayrak ve flama açılması konusunda görüş birliğine vardık.” dedi. 

“HALKIN İRADESİ BAŞIMIZIN ÜZERİNDEDİR”

35 yıllık siyasi geçmişi ile yeniden Batman siyasetinde aktif rol alacağını belirten AK Parti Batman 1. Sıra Milletvekili Adayı Ataullah Hamidi, Batman’da iki dönem Belediye Başkanlığı ve iki dönemde Milletvekilliği yaptığını söyledi. 20 Yıllık aktif siyaset hayatında yapamayacağı hiçbir şeyi söylemediğini belirten Hamidi: “Yapamadığım birçok şeyi de yapmak için gayret ettim ve yaptım. 13 yıl siyasete ara verdim. Bu 13 yıllık süre içerisinde hiçbir zaman Batman’dan kopmadım ve ağırlıklı olarak hemşehrilerimle birlikte oldum. Onlarla dertleştim, onlarla sevindim ve insanlarımızın acılarını onlarla paylaştım. 1 Kasım seçimleri için AK Parti genel merkezi ve kurmaylarının yaptıkları araştırma ve inceleme sonrasında beni adaylığa uygun gördüler ve şuanda AK Parti Batman Milletvekili Adayları arasında liste başı adayı olarak huzurlarınızdayım. 20 Yıllık aktif siyaset hayatımda neler yaptıysam, biraz da kazandığım deneyim ve tecrübelerimi de katarak yine insanlarımızın hizmetinde olacağım. Bugün ülkemizin, memleketimizin ve bölgemizin içinde bulunduğu sıkıntılar hepimizi üzmektedir. Hiçbir şey insan hayatından daha önemli değildir. Ben şuanda milletvekili adayıyım ve nasip olur da halk bizi seçerse inşallah mesaimin büyük bir bölümünü bu kardeşlik projesine ayıracağım. Ülkemiz ve memleketimiz için, insanımız için yararlı olan her şeyi dile getirmeye gayret edeceğim. Neticede bu sorun partileri de aşar, insanları da aşar, siyasileri de aşar, siyaset üstü bir meseledir ve bu bir insanlık meselesidir. 1 Kasım seçimlerinin ülkemize, Batman’ımıza ve insanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Seçimlere katılan bütün siyasi partilere ve aday kardeşlerime de başarılar diliyorum. Bu bir yarıştır, hepimiz bu yarış için ortaya çıkıyoruz ve irade milletindir. Halkın iradesi ne olursa olsun başımızın üzerinde yeri vardır. Siyasi partilerin kimliği ve görüşü ne olursa olsun bu şehir ve bu ülke hepimizindir. Hep beraber kol kola, dayanışma içerisinde olarak bu sorunlarımızı çözmeye gayret göstereceğiz.” ifadelerinde bulundu. 

“ŞIRNAK’TAKİ OLAYI TASVİP ETMİYORUZ”

1 Kasım erken genel seçimleri öncesinde basın ile bir araya gelen AK Parti Batman Milletvekili adayları gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 
AK Parti Hükümeti’nin Türkiye’nin çok ciddi sorunlarına el attığını söyleyen AK Parti Batman Milletvekili ve 2. Sıra Milletvekili Adayı Ziver Özdemir, bu sorunların çözümü için ciddi atımların atıldığını belirtti. Konuşmasının devamında Özdemir: “Büyük sorunların çözümü için bazen büyük bedellerin ödenmesi gerekiyor. AK Parti’te 13 yıllık iktidarı boyunca yeri geldi geçmişin alışkanlıkları ile halkı vesayet altında tutan tüm odaklara ve güçlere karşı göğsünü siper etti. Siyasi partilerin kapatılmasından tutun, Cumhurbaşkanı seçilmemesine, hükümetin düşürülmesine kadar varan adımlara hepimiz bu 13 yıllık süreçte şahit olduk. Bu 13 yılın faturasını 7 Haziran seçimlerinde halkımız gerekli takdiri gösterdi ve yüzde 41’lik oranla birinci parti olarak AK Partiyi seçti ama yanına başkasını da alarak ve o yetkiyi bize verdi. 7 Haziran seçimlerinden sonra bir koalisyon hükümetinin kurulması ile ilgili çalışmaları zaten bütün halkımız biliyor. Koalisyon hükümetinin olamayacağı görüldükten sonra anayasa gereği Cumhurbaşkanımız tekrar erken seçim kararı verdi.” dedi. Şırnak’ta Hacı Lokman Birlik’in öldürüldükten sonra zırhlı polis aracının arkasına bağlanarak sürüklenmesi üzerine sorulan bir soruyu da cevaplayan Özdemir: “Şırnak’taki olayı tasvip etmiyoruz. Böyle bir hareketi kabul etmemiz de mümkün değil. Nitekim Sayın Başbakanımız bunu yapanlar hakkında gerekli hukuki soruşturma ile kovuşturmanın yapılması için talimat verdi.” diye konuştu. 

“SİYASETE KATKIDA BULUNMAYA HAZIRIZ”

Türkiye içerisinde barış, huzur, refahı ve istikrarı için AK Parti kadrolarının tecrübesinin ülkenin başında olmasının ve ülke yönetimine yansımasının önemini bir kez daha gördüklerini belirten Murat Çiçek: “Batman’da tecrübeli kadrolar ve yeni bir vizyon ile seçmenlerimizin karşısına çıkıyoruz. Batman’dan etkili, sorun çözücü, demokratik ve barışçıl bir siyaset üreterek ülkemizin de siyasetine katkıda bulunmaya hazır ve vakıfız.” diye konuştu.

“KOALİSYONA DESTEK VERMEDİLER”

7 Haziran seçimlerinde seçmenlerin kendilerine verdiği bir mesaj olduğun belirten Adile Gürbüz, AK Parti’nin bu süreçte koalisyonla ülkeyi huzura ve istikrara kavuşturmak için gayret ettiğini söyledi. Muhalefetten gerekli desteği görmedikleri belirten Gürbüz, bugün yeniden seçim çalışmaları için huzurunuzdayız ifadelerinde bulundu. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER