Gündem

“Yeni Madımaklar hedefleniyor”

Batman Demokrasi Platformu, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl ve İlçe Teşkilatlarına yönelik saldırıları kınayan bir basın açıklaması yaptı.

“Yeni Madımaklar hedefleniyor”
10-09-2015 18:31

Halkların Demokratik Partisi’nin Türkiye genelinde yaklaşık 200-250 il ve ilçe teşkilatına saldırı yapıldığını belirten Batman Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Aziz Turay, yapılan saldırıları kınamak ve HDP Batman İl Yöneticisi arkadaşlarımıza geçmiş olsun ziyaretinde bulunduklarını söyledi. Ziyaret sonrasında HDP İl Binası önünde bir açıklama yapan Turay: “7 Haziran seçimlerinden sonra özellikle Türkiye siyaset arenasında kimsenin istemediği bir sürü gelişme oldu. Bu gelişmeler demokratik sivil siyasetin önünün açılması için mücadele veren bir siyasi hareket olan HDP’ye yönelik statükocu güçlerin ve özellikle AK Parti Hükümeti’nin de başı çektiği güçlerinin de saldırıları ve özellikle hedef göstermeye yönelik tepkileri sonucunda son iki gün içerisinde yaklaşık olarak 200-250’ye yakın il ve ilçe teşkilatı saldırıya uğramış ve içinde insanların, parti çalışanlarının ve parti yöneticilerinin bulunduğu teşkilatlar yakılmaya çalışılmış, deyim yerindeyse yeni Madımaklar yaratılmaya çalışılmaktadır. Bunu halkların bir birine düşman edilmesi için yapılmış bir girişim olarak görüyoruz. Fakat halklar artık eski düşünce tarzlarını çoktan aşmışlar. Yani halklar artık birbirine düşecek düşünce yapısında değiller. Kürt halkı ve Türkiye’deki demokrasi mücadelesine inanmış halklar bu oyunlara gelmeyecektir. Bizler Demokrasi Platformu olarak da halkımızı bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz. Kürtler bu duyarlılığı yeniden gösterecektir ve Türkiye’ye barışın ve demokrasinin yeniden gelmesi için lokomotif güç olmaya da devam edecektir.” ifadelerinde bulundu. 

“HUKUKTAN VE ADALETTEN TAVİZ VERMEDİK”

Yaşanan olaylar hakkında konuşan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Eş Başkanı Mehmet Candemir ise: “Bugüne kadar bizlerin partilerine ve bütün kurumlarına yönelik olarak yapılan saldırılar karşısında hiçbir zaman bizler hukuktan, adaletten yana taviz vermedik ve bundan sonra da vermeyeceğiz. Barış ve kardeşlik mücadelemiz devam edecektir. Birileri tarafından yönlendirilip hedef saptırılarak bizlerin partilerine ve kurumlarına saldırlar gerçekleştiriliyor. Bir yönelim oluyor ise bunun bizim partimize değil, bugünkü mevcut iktidarın savaştan yana yaklaşımına olması gerekirdi. Maalesef bu halk ve bu parti bugüne kadar hep barıştan ve kardeşlikten hiçbir zaman taviz vermedi. Ne olursa olsun barış dedik, ne olursa olsun kardeşlik dedik. Hala bu saldırlar yapılıyorsa birileri tarafından provake etme eylemi vardır.” dedi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER