Gündem

Yürüyüşe müdahale edildi!

“Daha tutuklanmamış olan Belediye Eş Başkanlarıyla buluşma” toplantısına katılmak için Batman’a gelen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Batman’dan ayrıldıktan sonra olaylar çıktı.

Yürüyüşe müdahale edildi!
25-10-2015 19:03

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın programından sonra Batman Belediyesi önünde toplanan yüzlerce kişi konuşma sonrası yürümek istedi. Belediye önünden HDP İl Binasına kadar yürüyen kalabalığa Dörtyol Kavşağı’nda polis tarafından tazyikli su ve biber gazlı müdahalede bulunuldu. 

ESNAFTAN POLİSE TEPKİ!

Dörtyol Kavşağı’nda yürüyüş yapmak isteyen gruba TOMA’lardan sıkılan tazyikli su esnafların iş yerlerine girince polis ve iş yeri sahipleri arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Yaşanan tartışmada iş yeri sahibi gazetecilere polisin bilinçli bir şekilde dükkanına basınçlı su sıktığını söyleyerek tepki gösterirken, iş yeri sahibinin tepkisini gören bazı polisler de esnafın yanına gelerek iş yeri sahipleri ile tartıştı. 

GÖZALTILAR YAŞANDI

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Batman Belediyesi’ndeki konuşmasından sonra yürüyen gruba müdahale eden polis, taş attığı belirlenen 3 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltı sırasında ise polisin orantısız güç kullanması objektiflere takıldı. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER