Gündem

Emeklilere promosyon çalışması

Geçtiğimiz günlerde toplu sözleşme görüşmelerinde gündeme gelen banka promosyonlarından SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin de faydalanması için çalışma başlatıldı.

Emeklilere promosyon çalışması
03-09-2015 18:22

Bankaların memur emeklileri için verdikleri promosyonlardan SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin de faydalanması için Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yürütülen pazarlık sonucu emekliler promosyona kavuşacak. Kamu kurumlarında çalışanlara maaşlarını aldıkları bankalar promosyon olarak belli dönemler için para ödemesi gerçekleştiriyor. Çoğunlukla 2-3 yıllık dönemlerde olan ödemeler brüt maaşın yüzde 60'ı şeklinde veriliyor. Maaşları ağırlıklı olarak kamu bankaları öderken, özel bankaların oranı da artmaya başladı. Birçok özel banka, emeklilerin maaşını ödeyebilmek için çeşitli kampanyalar düzenliyor. Bunlar arasında nakit para ödeyen, çeyrek altın vadeden ve emeklilere alışveriş puanı verenler de bulunuyor. Kamu personeline uygulanan formüle göre; promosyon verildiğinde ortalama bin 500 lira alan bir emekliye ödenecek para da, her dönem için 900 lirayı bulacak. Batman’da binlerce emekli bu paraların kendilerinin de hakkı olduğunu belirterek: "Bizim maaşlarımızı bankalar kullanıyor. Ayrıca bankalar bize kredi kartı ve kredi vererek faiz de kazanıyor. Ancak promosyon ödemesi yapmıyorlar. Biz de memur emeklileri gibi promosyon almalıyız." diye konuştular.

EMEKLİ MAAŞLARI BAYRAM ÖNCESİ 

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, emeklilere bayram müjdesi verdi. Kurban Bayramı öncesi tüm emeklilerin maaşları hesaplarına yatırılmış olacak. Bayram öncesinde tüm SSK ve Bağ-Kur emeklilerin maaşlarının ödeneceğini belirten Kurtulmuş, ödemelerin 17- 23 Eylül tarihleri arasında tamamlanacağını söyledi. Böylece tahsis numarasının son rakamına göre tüm emekliler maaşlarına kavuşmuş olacağını söyledi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER