Gündem

Uçaktan indi toprağı öptü

Uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralanan ve ardından Avrupa’ya kaçan Eski DEP Milletvekili Nizamettin Toğuç, 21 yıl aradan sonra memleketi Batman'a geldi.

Uçaktan indi toprağı öptü
06-05-2015 18:52

Batman Havaalanı’nda akrabaları tarafından karşılanan Toğuç, VIP çıkışında yere eğilerek toprağı öptü. Toğuç'un bu hareketi yakınlarını gözyaşlarına boğdu. Toğuç, 21 yıl aradan sonra baba toprağına gelmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Bir taraftan sevenlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Toğuç, bir taraftan da üzüntülü olduğunu belirtti. Gurbette olduğu zaman zarfında bir çok yakınını kaybettiğini anlatan Tuğuç:  “Annem de dahil olmak üzere birçok sevenimi halamı, teyzemi kaybettim ve onların taziyesine gelemedim. Bu benim için büyük üzüntü idi.  Ancak bugün geldiğimde kalanları görmek beni çok mutlu etti” dedi.

“AK PARTİNİN SAMİMİYETİNE GÜVENMİYORUM”

Çözüm süreci ile ilgilide açıklama yapan Toğuç, bu süreçte insanların ölmemesinin çok önemli olduğunu ancak AK Parti’ye güvenmediğini söyledi. Toğuç: “Eğer bu bir kaç yıldır insanımız ölmüyorsa Türkistan ve Kürdistan’a tabutlar gelmiyorsa güzel bir şeydir. Ancak AK Parti Hükümeti’nin samimiyetine güvenmiyorum. Bu aşamada izleme komisyonu kurulması gerekirdi. Şu anda barışı istiyoruz ancak süreç bisiklet pedalı gibidir. Eğer pedal durduysa bisiklet devrilir. Bu nedenle Her zaman pedalın çevrilmesi lazım” ifadelerini kullandı.

“SİYASETTE KALDIĞIM YERDEN DEVAM ETMEYE GELDİM”

Memleketinde siyasete devam edeceğini ve HDP’ye destek vereceğini ifade eden Toğuç: “TBMM'ye gittiğim dönemde de istedik ki mücadelemizi renkli bir siyasetle verelim. O zaman bize izin vermediler. Mehmet Sincar'ı öldürdüler. Bende yaralandım. Yurt dışına kaçmak zorunda kaldım. Orda da mücadelemize devam ettik. Kaldığımız yerden mücadelemize devam etmeye geldim” dedi.

“ERDOĞAN’IN PSİKOLOJİSİ BOZULMUŞ”

HDP’nin barajı aşıp aşamayacağı konusunda da konuşan Toğuç, anketlere göre HDP'nin baraj sorunu olmadığını belirtti. Toğuç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye’ye başkan olmaya çalıştığını ve bunun için 400 milletvekili istemesi ve her geçen gün bu söylemi söylemesi Erdoğan’ın gözlerinin karardığını ve bu nedenle psikolojisi bozulduğunun göstergesi olduğunu söyledi. Daha sonra HDP’nin merkez seçim lokaline geçen Toğuç, burada da sloganlar ve zılgıtlarla karşılandı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER