Gündem

Babacan: Fitne fesat peşinde olanlar var!

Seçim çalışmaları kapsamında Batman'a gelen Ekonomi’den sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan: "Türkiye’nin gelmiş olduğu noktayı çekemeyenler var. Nasıl Libya'da Yemen'de komşu komşuyu öldürecek noktaya geldiyse bizde de benzer bir tabloyu oluşturmak için ısrarla, inatla çalışanlar var. Bu konuda çok dikkatli olmamız lazım." dedi.

Babacan: Fitne fesat peşinde olanlar var!
21-05-2015 18:53

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, bazı ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Batman’a geldi. Diyarbakır’dan karayolu ile Batman’a gelen Ali Babacan, Türkiye Petrolleri sosyal tesislerinde bulunan Kristal Park'ta STK, kanaat önderleri ve iş adamlarıyla bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan Ali Babacan, Türkiye’nin durumunu kıskananların olduğunu bu coğrafyada etkili, güçlü bir Türkiye’nin kendi çıkarlarına zarar vereceğine inananların olduğunu söyledi. Libya'da Yemen'de komşunun komşuyu öldürecek duruma geldiğini Türkiye'de de benzer bir tablo oluşturmak için ısrarla ve inatla çalışanların olduğunu belirten Babacan, bu konuda çok dikkatli olmaları gerektiğini dile getirdi. 

Türkiye’yi karıştırmak isteyenlerin kimliğini belli eden, açığa vuran insanlar olmadığı, ama kılcal damarlara kadar girmiş ve fitne fesat peşinde olan, bu ülkenin huzur ortamını, barış ortamını bozmaya çalışanların olduğunu ifade eden Babacan: "Buna çok çok dikkat etmemiz gerekiyor. Öncelikle biz hep beraber, birlik ve beraberliğimize sahip çıkacağız. Tek tek sağlam durduktan sonra, saflarımızı sık tuttuktan sonra kim uğraşırsa uğraşsın huzur ortamımız barış ortamımızı bozamaz." diye konuştu. 
Türkiye’nin her alanda ilerlemesinin, içinde bulunduğu coğrafyadaki pek çok ülkeden çok farklı bir başarıyı yakalamasını sağladığını anlatan Babacan: "İçinde bulunduğumuz coğrafya zor bir coğrafya. Bir ülkede siyasi istikrar varsa ekonomik başarı arkasından geliyor yeter ki doğru ekonomi politikaları uygulansın. Ama siyasi istikrarın olmadığı bir ülkede ekonomide olumlu bir tablo görmekte mümkün değil. Bu siyasi istikrar zemini 2002 yılında oluştuktan sonra Türkiye ardı ardına yaptığı yeniliklerle, hem demokrasi de, hem ekonomide hamd olsun çok iyi noktaya geldi." şeklinde konuştu.

"YASAKLARLA MÜCADELEDE ÖNEMLİ ADIMLAR ATTIK"

AK Parti hükümeti olarak yasaklarla mücadelede önemli adımlar attıklarını dile getiren Babacan: "Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni çok daha normal bir ortama kavuşturduk. OHAL dönemleri çok şükür gerilerde kaldı. Anadilde konuşmanın suç sayıldığı günler hamd olsun geride kaldı. Biz bir de çözüm süreci dedik. Çözüm süreci dediğimiz aslında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı herkesin en temel haklarından, en temel özgürlüklerinden istifade etmesidir." dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER