Gündem

Özel yetenekle öğrenci alınacak

Batman Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilimize kazandırılan TOBB Güzel Sanatlar Lisesi bu yıl ilk öğrencilerini yapılacak yetenek sınavı ile alacak.

Özel yetenekle öğrenci alınacak
25-06-2015 17:17

2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı için, 60 Resim, 60 Müzik öğrencisi olmak üzere toplam 120 öğrenci alacak olan TOBB Batman Güzel Sanatlar Lisesine, ön başvurular 25- 30 Haziran 2015 tarihinde yapılacak, Sınava girecek öğrenci listeleri 30 Haziran 2015 tarihinde yayımlanmasından sonra, 1-5 Temmuz tarihlerinde yapılacak olan yetenek sınavı sonrası kontenjan kadar asil ve yedek listeler, 5 Temmuz 2015 tarihinde mesai bitiminde yayınlanacak. 8-9 Temmuz 2015 tarihinde e-okul sistemi üzerinden yapılacak olan, öğrenci kesin kayıtları sonrası açık kontenjan bulunması durumunda, yedek listeden açık kontenjan kadar, kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrencilerin isimlerinin yayımlanması  10 Temmuz’da yapılacak.  Yedek listeden kesin kayıt hakkı kazananların kesin kayıtları, 13 Temmuz’da yapılacak ve açık kontenjan kalması durumunda, yedek listeden öğrenci kayıtları 14 Temmuz 2015 tarihinde yapılacak. Buna rağmen açık kontenjan bulunması durumunda, Valilik tarafından belirlenecek takvim çerçevesinde, 20-25 Temmuz 2015 tarihinde sınav yapılacak. 

ÖN KAYITTA İSTENEN BELGELER 

1) Öğrenim Belgesi (Aday öğrencinin ortaokul veya imam hatip ortaokulunun 8. Sınıfını bitirdiğini gösteren)

2) 2 adet yeni çekilmiş vesikalık fotoğraf (Fotokopi ile çoğaltılmış fotoğraflar kabul edilmeyecektir),

3) Ortaöğretime Yerleştirme Puanını Gösteren Belge (TEOG Sonuç Belgesi), 

4) Veli Dilekçesi (Okulumuz tarafından matbu bir dilekçe verilecektir),

5) Okulun belirlediği bankaya belirlenen okul hesabına,  sınav masrafı için 100 TL yatırıldığına dair banka dekontu ile Tilmerç Köyü Demiryolu yanı, Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi arkasında bulunan okul binasına teslim etmeleri gerekmekte. 

Bu yıl ilk kez öğrenci alacak olan TOBB Güzel Sanatlar Lisesi ile ilgili açıklamada bulunan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik; “Kurum olarak Batman’a kazandırmak istediğimiz bir eğitim kurumuydu. Yoğun bir çalışma sonrası okulumuz açılarak eğitime kazandırıldı. Bu yıl ilk öğrencilerini alacak olan, TOBB Güzel Sanatlar Lisemizin Batman’a hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER