Gündem

Yurtdışı oyları vekilliği getirdi

Kurulduğu günden beri girdiği her seçimde Batman’dan Milletvekili çıkaran AK Parti, ilk kez vekil çıkaramama tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Yurtdışı oyları vekilliği getirdi
08-06-2015 18:48

Kurulduğu günden beri girdiği her seçimde Batman’dan Milletvekili çıkaran AK Parti, ilk kez vekil çıkaramama tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. AK Parti 1 vekili yurtdışından gelen oylarla kazandı.

YURTDIŞI OYLARI ETKİLİ OLDU

HDP'nin Batman merkez ve tüm ilçelerde büyük bir farkla birinci parti olduğu 7 Haziran seçimlerinde, AK Parti 1 milletvekilini yurtdışından gelen oylar sayesinde alabildi. HDP bölge illerinde olduğu gibi Batman'da da önemli bir seçim başarısı elde etti. Kent genelinde aldığı 191 bin 995 oya tekabül eden yüzde 72.23 oy oranıyla birinci parti olarak çıkan HDP'yi, 50 bin 847 oya tekabül eden yüzde 18.87'lik oy oranıyla ikinci parti olarak AK Parti izledi. Büyük çekişmeye sahne olan seçimlerde HDP 4. Vekile çok yaklaştı. Arada sadece 180 oy farkı kaldığı saatlerde yurtdışından gelen oylar ile dengeler Ak Parti’ye döndü. Özellikle Almanya’da AK Parti’ye kullanılan 250 Bin oyun illere nüfus oranına göre dağılmasının ardından AK Parti 1. Sıra adayı Ziver Özdemir meclise girme hakkını kılpayı da olsa kazandı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER