Gündem

“Canlı kalkan olmaya devam edeceğiz”

Sason’da operasyon bölgesine girdikleri gerekçesi ile tutuklanıp Sincan ve Kırıkkale Cezaevlerine sürgün edilen "Canlı kalkan" eylemcileri Batman’da coşku ile karşılandı.

“Canlı kalkan olmaya devam edeceğiz”
22-10-2015 19:13

18 Eylül 2015 tarihinde Sason’da çatışma bölgesinde olası ölümlerin önüne geçmek için ‘Canlı Kalkan’ olan ve aralarında Batman Belediye Eş Başkanı Gülistan Akel, Beşiri Belediyesi Eş Başkanı Mustafa Öztürk, İkiköprü Belediye Eş Başkanları Osman Karabulut ile Hidayet Tiryaki, Batman Belediyesi Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis üyeleri HDP ve DBP Batman İl yöneticileri ile birlikte toplam 26 kişi avukatların itirazı sonrası mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Serbest bırakılan ‘Canlı Kalkanlar’ Batman Belediyesi önünde yüzlerce vatandaş tarafından coşku ile karşılandı. Belediye önünde görevden uzaklaştırılan Eş Başkan Sabri Özdemir, partiler ve vatandaşlar tarafından karşılanan 26 kişi ailelerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. Belediye önünde tutuklanıp sürgün edilmeleri ile ilgili açıklama yapan Eş Başkan Gülistan Akel: “Bizleri bayramdan hemen sonra sürgün ettiler. Kendi toprağımızdan, kendi kentimizden araçlara tıka basa doldurup Sincan ve Kırıkkale Cezaevlerine sürgün edildik. Sürgün edilirken de işkence ve şiddet dayatıldı bizlere. Çıplak aramadan tutun, şiddete kadar her türlü insanlık dışı baskı altında bırakıldı arkadaşlarımız. Bunu kabul etmiyoruz. Bunun için ne gerekiyorsa hangi mücadele, hangi güç, hangi söylem, hangi birliktelik gerekiyorsa biz Kürdistan halkları ve Türkiye halkları olarak bu gücü ve birlikteliği yaratacağız. Bugün öncelikle canlı kalkan üyesi olarak ben, tüm arkadaşlarım adına bu sözü veriyorum. Yarın bizim dağlarımızda, sokaklarımızda ölüm için kol gezenlere bedenimizi siper edeceğiz. Canlı kalkan olmaya devam edeceğiz.” dedi. 

“1 KASIM BİZİM İÇİN MÜCADELE GÜNÜDÜR”

Dünyanın hiçbir yerinde barışı savunmanın suç olmadığını söyleyen Akel: “Dünyanın en değerli, en saygı değer, onurlu metinleri barış metinleridir ve savaşlardan sonra yazılmışlardır. Bizde bu savaşı sonuçlandıracağız ve kendi toplumsal barış metnimizi oluşturacağız. Bunu halkımızın güçlü sesiyle, güçlü duruşuyla ve mücadelesiyle hep birlikte yaratacağız. Halkımızın özgürlük aşkına inanıyoruz. Bugüne kadar sırf barış için, sırf özgürlük için mücadele etmiş ve tutuklanmış, gözaltına alınmış bütün arkadaşlarımızın özgürlüğe kavuşacağı günleri de biz yaratacağız. Özellikle 1 Kasım günü bizim için mücadele günüdür. Hep birlikte sesimizi yükselteceğimiz, barışın, demokrasinin, özgürlüğün dili olabileceğimiz o sandıklara sahip çıkacağız. Her ne olursa olsun o sandıklarda barışın sesini yükselteceğiz. Bunun için hep birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz söz veriyoruz. Mücadele için bu halkın özgürlüğü için Türkiye halklarının barışı için mücadele etmeye söz veriyoruz.” diye konuştu. 

“DEĞERLERİMİZİ SAVUNDUK”

Batman Belediyesi yardım çadırı önünde Gülistan Akel’den sonra konuşan Belediye Meclisi Eş Başkanı Mehmet Salih Altun, bizleri aldıklarında vermek istekleri mesajın net olduğunu söyledi. Altun: “Sizler halkın örgütüsünüz, halkın seçilmişlerisiniz biz sizi alacağız ve sizlerin şahsında halkı tehdit edeceğiz, halka boyun eğdirmeye çalışacağız. Plan ve programları buydu. Herkes emin olsun onların planladığı hiçbir şey başarılı olmadı. Hiçbir arkadaşımız mahkemede savunmasını yaparken kendi şahsi kaysına düşmedi. Mahkemede değerlerimizi ve mücadelemizi savunduk” dedi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER