Gündem

“Okulumuzu istiyoruz!”

Batman eğitim alanında son yıllarda büyük bir atılım göstererek okullaşma oranında ciddi bir başarı sağladı.

“Okulumuzu istiyoruz!”
15-07-2015 18:52

Batman eğitim alanında son yıllarda büyük bir atılım göstererek okullaşma oranında ciddi bir başarı sağladı. Ancak bu başarı ve okullaşma oranı daha çok gelişmekte olan mahallelerde yaşanıyor. İlimizin kenar mahallelerinden bir tanesi olan Yavuz Selim Mahallesi’nde okul yapılması için Milli Eğitim Müdürlüğü’ne verilen arsalardan bir tanesi olan Yavuz Selim Mahallesi eski Semt Pazarı’nın yeri yaklaşık 4 yıl önce kısa süreliğine bir tekstil fabrikasına dönüştürüldü ve okul yapımına bir türlü başlanmadı. 

KİMSENİN MAĞDUR OLMASINI İSTEMİYORUZ

Yavuz Selim Mahallesi’nde yapılması planlanan okul ile ilgili olarak görüştüğümüz Mahalle Muhtarı Abdurrezzak Öner ve Yavuz Selim İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Turan Tunç, okul yapımı için 6 Eylül 2013 tarihinde bahse konu arsa İl Milli Eğitim Müdürlüğüne devredildi. Ancak tekstil fabrikası sözleşmesi olduğu gerekçesi ile okul yapılması planlanan alanı boşaltmadığını söyledi. Muhtar Öner: “Mahallemizin yeni bir ilkokula ve ortaokula ihtiyacı bulunuyor. Konu ile ilgili olarak hem Valilik, hem Belediye, hem de Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile yaptığımız görüşmelerde acilen okula ihtiyacımız olduğunu dile getirdim ama nedense bir türlü bürokratik engelleri aşamıyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri orada tekstil fabrikası var diyor. Tekstil fabrikası başka bir yere taşınabilir, ama bizim okulu başka yerde yapma şansımız yok. Biz tekstil çalışanlarının mağdur olmasını istemiyoruz, ama burada da binlerce öğrenci ve aile mağdur oluyor.” dedi. 

“SÖZLEŞME SÜRESİ 5 AYDIR SONA ERDİ”

Eski semt pazarında yapılması planlanan ve yerinde tekstil fabrikası bulunduğu için yapımına başlanamayan yeni okulun arsasını kullanan tekstil fabrikasının 28 Şubat 2015 tarihinde sözleşmesinin sona erdiğini belirten Yavuz Selim Mahallesi Muhtarı Abdurrezzak Öner, firmanın daha önce belediye ile yaptığı sözleşmenin süresinin 5 aydan bu yana sona erdiğini söyledi. Öner: “Okul yapılması için belirlenen alandaki firmanın sözleşme süresi 5 aydır sona ermiş. Ancak Milli Eğitim yetkilileri, Belediye Başkanlığı’ndan arsa üzerinde bulunan binanın yıkılmasını talep ediyor. Bir an önce bu konuya bir çözüm bulunmasını istiyoruz.” dedi. 

“SINIFLARDA 55 KİŞİ OLACAK”

Yavuz Selim İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Turan Tunç, mahallenin ihtiyacı olan okulun yapılmaması durumunda 2014-2015 eğitim öğretim döneminde 38 kişi olan sınıfların, yeni eğitim öğretim yılında 55 kişiye çıkacağını söyledi. Tunç: “Mahalle sakinleri olarak okul yapılması için 1200 dilekçe topladık. Bayramdan sonra bu dilekçeler ile İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gideceğiz.” dedi. | Hüseyin Sakar

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER