Gündem

Sınırların ortadan kalktığını görüyoruz

“Fitre ve Zekatımız Kobanê halkına” kampanyası çerçevesinde toplanan yardımlar Kobanê ve Rojava halkına ulaştırılmak üzere Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir, HDP ve DBP İl Yöneticilerinin nezaretinde yola çıktı.

Sınırların ortadan kalktığını görüyoruz
13-07-2015 18:50

Batman Belediyesi HDP ve DBP öncülüğünde başlatılan ve bir yılını geride bırakan Şengal ve Kobanê’ye yönelik yardım kampanyası Ramazan ayında “Fitre ve zekatımız Kobanê halkına” kampanyasıyla devam etti. Bir ay boyunca süren kampanya çerçevesinde toplanan yardımlarla alınan 2 tır ve 3 kamyon yaşam malzemesi Kobanê halkına ulaştırılmak üzere yola çıktı. İnsani yardım araçlarıyla Kobanê’ye hareket etmeden önce Batman Belediyesi önünde kurulan yardım çadırı önünde kameraların karşısına geçen Belediye Eşbaşkanı Sabri Özdemir, Batman halkına duyarlılık ve yardımlarını sürdürme çağrısında bulunarak, “Kobanê direnişi ile birlikte ortaya çıkan Kürt halkının birlikteliği ulusal kongrenin habercisidir.” dedi. 

‘KAMPANYAYA KATILIM ARTARAK DEVAM ETMELİ’

Kobanê’ye hareketinden önce açıklamalarda bulunan Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir: “Herkes ama herkes bir şekilde Kobanê ve Rojava’daki halkımızın yanında olduğunu göstermek için çabalıyor. Kobanê ve Rojava savaşından sonra ortaya çıkan Kürt halkının birlikteliği gerçekten bize umut veriyor. Bu birliktelik ulusal kongrenin de habercisidir. İnşallah bu kongreyi de gerçekleştirerek dört parçadaki Kürtlerin birlikteliğini sağlayarak, dışarıdan Kürt halkına yapılacak saldırılara hep birlikte karşı koyarak, direniş göstererek amacımıza ulaşacağız. Oluşan bu ortak ruh sayesinde dört parça arasındaki sınırları daha şimdiden anlamsızlaştığını ve ortadan kalkığını görüyoruz.” dedi. Yardım araçlarıyla birlikte kendilerinin de Kobanê’ye geçeceğini dile getiren Eşbaşkan Özdemir; “Oradaki eksiklikleri de tespit edip gelip buradaki halkımıza duyurup zaten sürmekte olan yardım kampanyamızı bu yeni ihtiyaçlar çerçevesinde devam ettireceğiz.” dedi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER