Gündem

Anız yangını elektriksiz bıraktı

Mardin ve Şanlıurfa’dan sonra Batman’da da anız yangını nedeniyle elektrik direkleri yanınca, Beşiri ilçesine bağlı 10 köy karanlıkta kaldı.

Anız yangını elektriksiz bıraktı
13-07-2015 18:27

Mardin ve Şanlıurfa’dan sonra Batman’da da anız yangını nedeniyle elektrik direkleri yanınca, Beşiri ilçesine bağlı 10 köy karanlıkta kaldı. Elektrik direklerinin yanması sonucu karanlıkta kalan köyler, DEDAŞ ekiplerinin geceli gündüzlü çalışması sonucunda 2 gün sonra yeniden elektriğe kavuştu.

8 DİREK TAMAMEN, 15 DİREK İSE KISMEN YANDI

Hafta sonu İnpınar, Doğankavak, İkiköprü ve Eskihamur Köyleri arasındaki geniş bir alanda çıkan anız yangınından Dicle EDAŞ da nasibini aldı. Dicle EDAŞ Beşiri İlçe İşletme Yöneticisi Muhammed Tüzün,  anız yangını sırasında elektrik direklerinin de yanması yüzünden 10 köy ve bu köylere bağlı mezraların Ramazan ayında elektriksiz kaldığını söyledi. Tüzün: “İnsan hayatı, toprak yapısı ve ekolojiye olumsuz yansımaları olan anız yangınları maalesef Dicle EDAŞ olarak bizi de olumsuz etkiliyor. Hafta sonu İnpınar, Doğankavak, Eskihamur Köyleri ile İkiköprü Beldesi arasındaki anız yangınında buradaki elektrik direklerimiz büyük zarar gördü. 8 adet orta gerilim direğimiz tamamen yanarak kullanılamaz hale gelirken, 15 direğimiz ise kısmen zarar gördü. Ramazan ayında vatandaşların mağduriyetini gidermek için gece gündüz çalışarak bu köylerimize 2 gün sonra elektrik verebildik.” dedi. Tüzün, geçen hafta ormanlık alanda yaşanan yangında da yine ahşap direklerinin zarar gördüğünü kaydetti.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER