Spor

Barış güvercinleri PFDK’ya sevk etti

Spor Toto 3. Lig 3. Grupta mücadele eden Batman Petrolspor, ligin ilk karşılaşmasında kendi sahasında uçurduğu barış güvercinleri nedeni ile Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna sevk edildi.

Barış güvercinleri PFDK’ya sevk etti
26-08-2015 18:49

Kendi sahasında barış güvercinlerinin uçurulması ve PFDK’ya sevk edilmeleri hakkında konuşan Batman Petrolspor Külüp Başkanı Aydın Gülmez, bölgede son günlerde yaşanan durum üzerine ‘Barış Güvercini’ uçurduklarını, barışa katkı sağlamak için bunu çıkarsız ve insani duygular ile yaptıklarını söyledi. 

BAŞKAN GÜLMEZ’DEN TEPKİ

Başkan Gülmez konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamasının devamında: “Dünya’da barış güvercini uçurup bunun karşılığında disiplin kuruluna sevk edilen ilk kulübün Batman Petrolspor olduğunu zannediyorum.” dedi. Gülmez, konunun ayrıca eşgüdüm toplantısında ele alındığını, görevli arkadaşların federasyondan izin alın demesi üzerine Türkiye Futbol Federasyonu’na gerekli izin için başvurulduğunu, ancak herhangi olumlu veya olumsuz bir cevabın gelmediğini belirtti. Barış güvercinlerini her iki takım futbolcularıyla birlikte uçurduklarını belirten Gülmez: “Ülke huzurunun her şeyden önde geldiğini, barışı olası bir şampiyonluğa tercih edeceklerini.” söyledi.

KARARA TARAFTARLARDAN TEPKİ

Petrolspor taraftarlarının da tepki gösterdiği karara, hafta sonu Türkiye’nin birçok ilinde oynanan lig maçlarında birçok futbolcunun üzerinde ‘Vatan sağ olsun’ tişörtleriyle çıktığını, birçok futbolcunun ise gol sonrası asker selamı vermesinin talimatlara aykırı olmadığını. Ancak barış güvercinleri uçurulmasının aykırı olmasına anlam veremediklerini belirttiler. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER