Gündem

“Yüzde 41’i küçümseyenler oldu”

AK Parti Batman İl Başkanlığı tarafından geleneksel olarak düzenlenen iftara yemeğine katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Aktay, "Srebrenitsa, Avrupa'nın ortasında ve 20. Yüzyılın son yılları içerisinde cereyan etmiş bir soykırımdır." dedi.

“Yüzde 41’i küçümseyenler oldu”
13-07-2015 18:38

Geleneksel olarak düzenlenen AK Parti İftarına katılmak için Batman’a gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yasın Aktay: “Dün Bosna Srebrenitsa’daydık. Srebrenitsa'da 4 yıl süren savaşın sonlarına doğru sadece bir kaç gün içerisinde silahsızlandırılmış, Birleşmiş Milletlerin kontrolü ve güvencesi altında bulunan 8 bin 372 tane Müslüman erkeğin 3 gün içerisinde nasıl vahşice katledildiğini hepiniz biliyorsunuz. Aradan geçen süre içerisinde o vahşetin bütün boyutları bugün biraz daha ortaya çıkıyor. Dikkat edin Hep Avrupa'ya güveniriz. Avrupa bize demokrasiyi getirecek, insan haklarını öğretecek, Avrupa burada insanca yaşamamızı sağlıyor. Evet, Avrupa çok güzel şeyler de yaptı. Ama kime ne kadar güvenebileceğimizi göstermesi açısından Srebrenitsa ibret olarak yeter arkadaşlar. 2. Dünya savaşından sonra Avrupa’nın ortasında kaydedilmiş vahşetin sonucu olarak 8 bin 372 kişi bir iki gün içerisinde cereyan etmiş bir soykırım." dedi.

SURİYE’DE 500 BİN İNSAN HUNHARCA KATLEDİLDİ

Ortadoğu’da yaşanan gelişmeler ile konuşmasına devam eden Prof. Dr. Yasin Aktay: "Öyle Avrupa’nın bize bugün anlatacağı neler var. Bugün yanı başımızda bir sürü soykırım uygulanıyor. Bugün Suriye’de bizzat kendi yöneticileri, kendi kralları, kendi başkanları tarafından vahşice hunharca katledilen 500 bin insanın ölümüne sahne olan bir Suriye var yanı başımızda. Bugün dünya o sahnelenen katliamlara, o soykırımlara yine sessiz. Belli ki ne 2. Dünya savaşında yaşanmış olan soy kırımlardan, Ne de Srebrenitsa hadisesinden en ufak bir ibret almış değil. Önemli olan soykırımlar yaşandıktan yüz yıl sonra, 20 yıl sonra onlara sahip çıkmak, onların soykırım olduğunu kabul etmek, o ölen insanlara, kurbanlara karşı vicdan muhasebesi yapıp vicdan borcunu ödemek değil. Önemli olan bugün cereyan etmekte iken onlara dur diyebilmek. Ne yazık ki bugün yaşadığımız dünya da böyle bir umut yok. Yaşadığımız dünya ile ilgili umutlanabileceğimiz böyle bir iyilik, böyle bir merkez, böyle bir mübareklilik yok.” ifadelerinde bulundu.

HALKIMIZ BİZİ YÜZDE 41 OYLA TAKTİR ETTİ

7 Haziran’da yapılan seçim sonuçları hakkında da değerlendirmede bulunan Aktay: “7 Haziran seçimlerinin akabinde şöyle bir manzaraya baktığımız zaman 13 yıl içerisinde AK Parti kadroları olarak Türkiye'yi getirdiğimiz yer ortada. Gerek kalkınma, gerek adalet, gerek demokratikleşme ve insan hakları anlamında ülkeyi getirdiğimiz yer ortada. Öyle bir yere getirdik ki halkın bizi takdir etmediğini hiç bir aman düşünmedik. Halkımız bizi takdir etti. Yüzde 41 gibi bir oyla takdir etti. Bu az bir oy değildir. Yüzde 41'i küçümseyenler yüzde 13'ü, yüzde 16’yı ve yüzde 25'i, yüzde 41’den daha fazla gören insanlar oldu. Bu çarpık matematiksel hesapları, eninde sonunda daha doğru ve daha sahih bir hesaba elbette ki dönmek mecburiyetindedir, dönmeye de mahkumdur.” diye konuştu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER