Gündem

Çiçekleri karayolları suluyor

Batman Siirt Çevre yolu üzerine yapılan Esentepe Köprülü Kavşağı’ndaki ağaçlar ve çiçekler Karayolları ekipleri tarafından sulanıyor.

Çiçekleri karayolları suluyor
10-05-2015 17:36

Kent merkezi içerisinden geçen Batman Siirt Çevreyolu üzerinde bulanan karayolunun bakım onarım çalışmaları karayolları 97. Şube şefliği tarafından gerçekleştiriliyor. Şehrin göbeğinde olmasına rağmen Batman Siirt Çevreyolu üzerindeki refüjde bulanan ağaçlar ve çiçeklerin bakımı ve sulama işlerini karayolları üstleniyor. Ağaçların ve çiçeklerin sulama işleminin kendilerinde bulunduğunu belirten karayolları yetkilileri: “Sabah ve akşam olmak üzere günde iki sefer kendi sorumluluk sahamızda olan ağaçların ve çiçeklerin sulamasını yapıyoruz” dedi. 

“DAMLA SULAMA YERİNE HORTUMLA SULAMA”

Şehrin ortasından geçen ve Karayolları 97. Şube Şefliği ekipleri tarafından sulaması yapılan Esentepe Köprülü Kavşağı’ndaki çiçekler ve refüjlerde yer alan diğer ağaçların sulaması, su tankerlerine bağlanan büyük hortumlar ile yapılıyor. Bazı vatandaşlar sulamanın artık bu tür ilkel yöntemler ile değil, damla sulama sistemleri ile yapılması gerektiğini söyledi. Vatandaşlar, damla sulama ile hem zamandan hem israftan hem de toprağın üzerindeki minerallerin erozyona uğramaması için Karayolları 97. Şube Şefliği görev ve sorumluluk sahası içinde yer alan görevlerde artık çağa ayak uydurulması gerektiğini vurguladı. 

“MÜCAVİR ALAN SINIRI GENİŞLETİLSİN”

Batman Siirt Çevreyolu’nun sorumluluğunun artık Batman Belediyesine verilmesi gerektiğini belirten bazı vatandaşlar: “Batman-Siirt Çevreyolu artık şehir içinde kaldı. Bu yolun sorumluluğunun da Batman Belediyesine verilmesi gerekir. Karayolları 97. Şube Şefliği’nin belediyenin hizmet alanı içindeki bölgelere girmesi doğru değildir. Belediye de mücavir alan sınırlarını genişleterek mevcut alanların dışına çıkarması gerekir” diye konuştular. | Hüseyin Sakar

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER